Για τις αλλαγές στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός που βρίσκεται στη Κρήτη προκειμένου να ενημερώσει για τις διορθώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των δασικών χαρτών, αναφέρθηκε στις και στις αλλαγές που θα γίνουν στο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, τονίζοντας πως στόχος είναι η πιο δίκαιη κατανομή των πόρων του προγράμματος.

«Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα καταθέτει αίτηση κάποιος πολίτης και ο τρόπος με τον οποίο θα αξιολογούνται οι αιτήσεις αυτές», δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας πως οι δικαιούχοι πλέον θα επιλέγονται όχι με βάση την ταχύτητα που υποβάλλουν τις αιτήσεις του αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα τα κριτήρια αυτά θα αφορούν στην παλαιότητα του κτιρίου, τα μέλη της οικογένειας που διαβιούν στο κτίριο (πολύτεκνοι κ.α), αν στο κτίριο κατοικούν άτομα με αναπηρία κλπ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας δήλωσε πως μετά τη υποβολή των αιτήσεων θα καταρτίζονται πίνακες με τους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν στους οποίους μάλιστα θα υπάρχουν και επιλαχόντες. «Έτσι και τα χρήματα θα κατανεμηθούν σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και όταν εμείς θα έχουμε νέους πόρους τα χρήματα θα κατευθύνονται στους επιλαχόντες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Σκρέκας μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να υπάρξει προδημοσίευση του προγράμματος έτσι ώστε τόσο οι πολίτες αλλά και οι μηχανικοί να έχουν το χρόνο αν προετοιμάσουν τις αιτήσεις, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα είναι στον αέρα η πρόσκληση ώστε να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων.