Περισσότερους ελέγχους, όπως είχε ζητήσει ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Α. Δασκαλάκης σε σύσκεψη που είχε γίνει στα Χανιά και είχε αποκαλύψει το creta24, πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί σε όλη την Κρήτη. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 3448 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν δεκάδες πρόστιμα, ενώ έγινε έλεγχος με σε καφέ μπαρ σε Ηράκλειο και Χανιά τα οποία λειτουργούσαν.

Σε καφέ μπαρ στα Χανιά όπου υπήρχαν 6 πελάτες βεβαιώθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και από 300 ευρώ στους πελάτες.

Πρόστιμα όμως βεβαιώθηκαν και σε δύο καφέ του Ηρακλείου. Στην πρώτη περίπτωση ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης καλείται να πληρώσει 3.000 ευρώ γιατί σέρβιρε καφέ σε έναν πελάτη. Στη δεύτερη περίπτωση αστυνομικοί βρήκαν 5 πελάτες στο καφέ μπαρ που έλεγξαν και επέβαλαν 3.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, 15 ημέρες αναστολή της επιχείρησης και από 300 ευρώ στους πελάτες.

Σημειώνεται επίσης ότι τα πρόστιμα χθες στο νησί ήταν 36 για τη μη χρήση μάσκας και 106 για άσκοπη μετακίνηση. Τα περισσότερα βεβαιώθηκαν στο νομό Ηρακλείου, όπου φαίνεται ότι κάποιοι εξακολουθούν να μην τηρούν τα μέτρα.