Σύσκεψη παρουσία του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Δασκαλάκη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα Χανιά, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό και την πάταξη της εγκληματικότητας.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ζητήθηκε από τον κ. Δασκαλάκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, όπου φαίνεται να υπάρχουν… προβλήματα, καθώς υπάρχει εικόνα ανά δήμο και στοιχεία αναφορικά με τις «προβληματικές» περιοχές όπου και θα δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το Λασίθι και τα Χανιά φαίνονται να μην βρίσκονται στη θέση των δύο παραπάνω νομών, θα συνεχιστούν και εκεί οι έλεγχοι, με σκοπό να βελτιώνεται η κατάσταση ενόψει και του καλοκαιριού. 

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της εγκληματικότητας, ένα θέμα που φαίνεται να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιτελείς της Αστυνομίας καθώς με τα μέτρα που υπάρχουν κατά της διασποράς του κορωνοϊού, δεν φαίνεται να υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά … μείωση. 

Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειες για να κρατηθούν οι δείκτες της εγκληματικότητας χαμηλοί θα συνεχιστούν. Στην σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, πήρε μέρος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Αντώνης Ρουτζάκης και οι αστυνομικοί διευθυντές των τεσσάρων νομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, οι αξιωματικοί ρωτήθηκαν για τα θέματα που αφορούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα ωστόσο, δεν συζητήθηκε κάτι για την λήψη έκτακτων μέτρων.