Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
27.4 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Σεισμός στην Τουρκία – Έλληνες πυροσβέστες: Θα αντιμετωπίσουμε κάτι πρωτόγνωρο

Πρέπει να διαβάσετε

Έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας δηλώνουν οι Έλληνες πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ που απογειώθηκαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και προορισμό την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

«Φεύγουμε 21 άτομα με δύο σκυλιά και πλήρη διασωστικό εξοπλισμό. Τα παιδιά είναι αρκετά εκπαιδευμένα. Πάμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και όπως θα δουλεύαμε στη χώρα μας, έτσι θα δουλέψουμε και στη γειτονική χώρα. Το έργο μας είναι να απεγκλωβίσουμε και να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές γίνεται. Αυτή είναι η δουλειά μας, το έχουμε κάνει ξανά και στο παρελθόν. Θα κάνουμε το ίδιο και εκεί» αναφέρει ο Επιπυραγός, Δημήτρης Ρούμπας, με 25 χρόνια εμπειρίας σε δύσκολες καταστάσεις.

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ σπεύδει στα Άδανα και από εκεί, με τη συνοδεία της ελληνικής πρεσβείας, θα κατευθυνθεί στα σημεία που θα υποδείξουν οι τουρκικές αρχές για να ξεκινήσει το έργο της. Οι Έλληνες διασώστες βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας ελίτ και είναι άρτια εκπαιδευμένοι για να επιχειρούν όλο το 24ωρο ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

«Είτε δουλεύουμε στη χώρα μας, είτε σε άλλη χώρα, λειτουργούμε σαν επαγγελματίες πυροσβέστες. Το συναίσθημα έρχεται στο τέλος, όταν γυρίσουμε σπίτι μας. Τώρα πάμε να σώσουμε ζωές» τονίζει ο κ. Ρούμπας.

Τα μέλη της 1ης ΕΜΑΚ γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν και δηλώνουν απολύτως προετοιμασμένοι.

«Είναι πολύ σκληρές οι καταστάσεις εκεί. Θα αντιμετωπίσουμε κάτι πρωτόγνωρο. Τα θύματα είναι πάρα πολλά. Θα πάμε εκεί, θα δούμε και θα το διαχειριστούμε. Η δουλειά μας αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τους ζωντανούς. Τα θύματα που είναι εγκλωβισμένα» αναφέρει ο έμπειρος Επιπυραγός.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα