Σεισμοί στο Αρκαλοχώρι: Επικαιροποίηση των μελετών ζητά με επιστολή του ο Μ. Φραγκάκης

Πρέπει να διαβάσετε

Eπιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, με αφορμή την έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, αναφέρει στην επιστολή του, την αναγκαιότητα επικαιροποιημένης μελέτης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, δεδομένης της ανησυχίας των πολιτών. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει αυτό, θα συμβάλλει – αφενός- στη διασφάλιση της κατασκευής του έργου του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Καστέλλι– αφετέρου- στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.

«Στόχος της μελέτης θα πρέπει να είναι η πλήρης διερεύνηση του σεισμικού κινδύνου στην περιοχή, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια των υπό κατασκευή έργων, αλλά και να υπάρξει κοινωνική ηρεμία», επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος, ο οποίος παράλληλα απευθύνει έκκληση στο υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει στην επανεξέταση των πληγεισών οικιών καθώς: «η έντονη καθημερινή σεισμική δραστηριότητα έχει πλήξει έτι περαιτέρω τα ήδη λαβωμένα κτίρια και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο στους ιδιοκτήτες».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα