Μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο της Άρτας «επανήλθαν», οι δύο ανήλικοι που είχαν ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις τους από τον Άραχθο. Πρόκειται για έναν 12χρονο από το Νεοχώρι και έναν 15χρονο από το γειτονικό χωριό Αγ. Παρασκευή, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν στη ΜΕΘ Παίδων, στην Πάτρα.
Νωρίς το μεσημέρι, τέσσερις ανήλικοι πήγαν στον Άραχθο για μπάνιο και όταν ο 12χρονος απομακρύνθηκε χωρίς να γνωρίζει καλό κολύμπι και παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού, έσπευσε ο 15χρονος να τον σώσει, όμως εγκλωβίστηκε και αυτός.
Οι άλλοι δύο φίλοι ζήτησαν αμέσως βοήθεια από πολίτες που βρίσκονταν κοντά, καθώς και από την αστυνομία και την Πυροσβεστική. Οι δύο ανήλικοι διασώθηκαν από πολίτες με μία βάρκα.
Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο βρέθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τα δύο παιδιά χωρίς τις αισθήσεις τους και τα μετέφεραν στο νοσοκομείο της Άρτας. Έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανέκτησαν τις αισθήσεις τους.