Ρωσία: Έκρηξη σε πολυκατοικία από διαρροή αερίου – Τουλάχιστον 7 οι νεκροί

Πρέπει να διαβάσετε

Τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί δύο ετών στοίχισε έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (9/2) σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ στη Σιβηρία της Ρωσίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε το περιφερειακό υπουργείο Υγείας της χώρας επτά άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται για τραυματισμούς που υπέστησαν από την έκρηξη, ενώ δύο ακόμη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα και συνέλαβε δύο άτομα που είχαν εκτελέσει εργασίες συντήρησης φυσικού αερίου στο κτήριο αρκετές ημέρες πριν.

Η δεύτερη έκρηξη μέσα σε μία εβδομάδα από διαρροή αερίουAP / Russian Emergency Ministry Press Service

Υπενθυμίζεται ότι, ισχυρή έκρηξη αερίου σημειώθηκε την Τρίτη (7/2) σε πενταώροφο κτήριο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς στην πόλη Γιεφρέμοφ νότια της Μόσχας με τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Όπως αναφέρουν οι Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας: «Πέντε άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άλλοι δύο παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Δυστυχώς, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

Οι εκρήξεις αυτού του είδους είναι σχετικά συχνές στη Ρωσία εξαιτίας των παλαιών υποδομών, αλλά και της έλλειψης αυστηρών κανονισμών ασφαλείας που αφορούν στη χρήση του φυσικού αερίου.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα