Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (14/08) στην περιοχή των Σελλίων, στον Φοίνικα Ρεθύμνου, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση περίπου στις 19:15, ενώ οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που φτάνουν τα 6 μποφόρ με ριπές έως και 7 μποφόρ, δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν άμεσα και πλέον στην επιχείρηση συμμετέχουν 63 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης και της 19ης ΕΜΟΔΕ, 18 πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές και τέσσερα ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
Παράλληλα, στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Αγίου Βασιλείου, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.
Στις 19:30 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, με το οποίο ζητήθηκε η προληπτική απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις περιοχές Φωτεινάρι και Σούδα, με κατεύθυνση προς την παραλία Κόρακα Ροδακίνου.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4), γεγονός που έχει θέσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες σε αυξημένη επιφυλακή.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Φωτεινάρι & #Σούδα απομακρυνθείτε μέσω παραλιακού Αγιοβασειλιάτικου δρόμου προς παραλία #Κόρακα_Ροδακίνου
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM…
— 112 Greece (@112Greece) August 14, 2026

