Ρέθυμνο: Διαμαρτυρία γιατρών για την υποστελέχωση του νοσοκομείου

Πρέπει να διαβάσετε

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνης, λίγο μετά τις 10 π.μ., στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να τονίσει την υποστελέχωση και τις ελλείψεις στην υγεία, οι οποίες εντείνονται εν μέσω πανδημίας του κορωνοΐού.

Οι γιατροί, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας, κράτησαν πανό με συνθήματα και τόνισαν την ανάγκη άμεσων προσλήψεων και ενίσχυσης του συστήματος υγείας, το οποίο, το τελευταίο διάστημα, δοκιμάζεται συνεχώς.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, Γιάννης Σαριδάκης, ανέφερε στο Creta24, τους λόγους της σημερινής κινητοποίησης, εξηγώντας παράλληλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης. Ειδικότερα:

«Όλα τα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία, τα οποία πρέπει να λειτουργήσουν covid κλινικές, εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Η σημερινή απεργία έχει στόχο την εξασφάλιση της υγείας και την επιβίωση του λαού. Χρειάζονται άμεσα κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μαζικά τεστ σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, εργαστηρίων και κλινών, αλλά και η ένταξή τους σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι. Επίσης έχουμε άμεσα προβλήματα και στην covid κλινική του νοσοκομείου μας, όπως για παράδειγμα την αδυναμία γρήγορου τεστ, τη μικρή χωριτηκότητα της κλινικής, την υποστελέχωση που δεν μας επιτρέπει να έχουμε ξεχωριστές βάρδιες, την αδυναμία νοσηλείας περιστατικών κορωνοιού στη μονάδα μας. Η ΜΕΘ του Ρεθύμνου έχει αποκλειστεί από τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων, κάτι που προμηνυεί την πορεία του νοσοκομειού».

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Διευθυντή της Εντατικής, Χαράλαμπου Μαρκάκη, ο οποίος φανερά απογοητευμένος από την παρούσα κατάσταση, ανέφερε:

«Θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την αντιμετώπιση που έχει η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ζητάμε να μας δώσουν δύο θέσεις ειδικευμένων γιατρών, αλλά δεν το κάνουν. Δεν είμαι αντίθετος στη δημιουργία των Μονάδων του Πανεπιστημιακού, του Βενιζελείου και των Χανίων, αλλά πιστεύω ότι σε τόσες θέσεις που δόθηκαν στην Κρήτη, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μην υπάρχει μια θέση για το νοσοκομείο Ρεθύμνου, ένα νοσοκομείο που έχει προσφέρει τόσα στην τοπική κοινωνία και δε διαθέτει καν καρδιολογική μονάδα».

Τα ακριβή αιτήματα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Εμμανουέλα Φωτάκη

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα