Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου συμμετέχει σε 24ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ

Πρέπει να διαβάσετε

H Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου συμμετέχει  στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί ζητούν μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ, ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, σχεδιασμό για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ,μονιοποίηση των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού κ.α.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου,θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στον προαύλειο χώρο του Νοσοκομείου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με «φιέστες», επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα δε θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας.Με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης, με μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με «εντέλλεσθε» για εξοντωτική εφημέρευση, δεν αντιμετωπίζονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού!

Είμαστε μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος, και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας «ζορίζεται», όπως η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται.Το αφήγημα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

«Ο διπλασιασμός των κρεβατιών ΜΕΘ» για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».Απόδειξη: αντί για αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ έχουμε ΜΕΙΩΣΗ σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. «1017» στο πρώτο κύμα της επιδημίας, «931» στις 18/09, πολλές από αυτές στα χαρτιά. Το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες και τα δύσκολα είναι μπροστά.

Αυτό είναι το περίφημο σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση.Αυξομείωση των διαθέσιμων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ για Covid-19, ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων ασθενειών.Η δέσμευση και όχι η ανάπτυξη νέων κρεβατιών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έχει σαν αποτέλεσμα οι κλινικές που απομένουν να νοσηλεύουν διπλάσιο και τριπλάσιο αριθμό ασθενών από τον προβλεπόμενο. Οn–off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα, μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών.

Η αυξητική τάση και ο διπλασιασμός των κρουσμάτων, η υπέρβαση των 300 κρουσμάτων την ημέρα είναι απόδειξη της χρεοκοπημένης πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι  το αποτέλεσμα της άρνησης της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και των εργαζομένων, μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας γιατί κοστίζουν στο κεφάλαιο και το κράτος του. Είναι αποτέλεσμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων λάστιχο, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Στον τουρισμό, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες, στις δομές προσφύγων και μεταναστών, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στους χώρους δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της υποταγής της επιστήμης στα όρια των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας που σχεδιάζεται με γνώμονα το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Οι μαχόμενοι γιατροί  που είμαστε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εμείς που δίνουμε καθημερινό αγώνα για τη ζωή των ασθενών μας δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού μας.

Απαιτούμε:

  • Όχι στην υπερεφημέρευση. Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μας εξαιτίας της εντατικοποίησης και της εξουθένωσης.
  • Όχι στα «μπαλώματα» και στις μετακινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού. Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ. Ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Σχεδιασμός για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα μας.Σύσταση και προκήρυξη θέσεων για την ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.
  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές (σωφρονιστικά ιδρύματα, ψυχιατρικές δομές, δομές προσφύγων και μεταναστών κλπ.)
  • Άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.
  • Αμεση εξασφάλιση της δυνατότητας για γρήγορο τεστ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.
  • Αμεση απάντηση από την διοίκηση στα προβλήματα χωροταξίας και εφημέρευσης της κλινικής covid του νοσοκομείου μας αλλά και στο πρόβλημα της διαχείρισης των υπόπτων.Εχει φανεί ήδη στην πράξη ότι λόγω της μικρής χωρητικότητας της κλινικής και της έλλειψης γρήγορου τεστ δημιουργούνται λίαν επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας τόσο για τούς ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους.
  • Kαι επειδή το υπουργείο εμφανίζει σαν άθλο την αυτονόητη υποχρέωση του να προκηρύξει τις άγονες στην πλειοψηφία τους θέσεις για το νοσοκομείο μας και όχι μόνο αυτές αλλά το σύνολο των οργανικών θέσεων που δεν το έκανε, πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι δεν έχει έρθει κανένας διορισμός ακόμη από την επίσης καθυστερημένη προκήρυξη του Φλεβάρη.Επομένως την κρίσιμη μάχη του δεύτερου κύματος θα την δώσουν οι λιγοστοί που είναι ήδη κατάκοποι από την πρώτη φάση αλλά και αγανακτισμένοι από την κυβερνητική παραπληροφόρηση.
  • Όταν λέγαμε από τον Μάρτη μαζικές προσλήψεις με κατεπείγουσες διαδικασίες εννοούσαμε απλά πως τώρα έπρεπε να είναι όλοι στις θέσεις τους.Αντί αυτού,σήμερα τα Νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο οδηγούνται στην καάρρευση και η κυβέρνηση πανηγυρίζει.Τι άραγε;»

Πηγή: rethnea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα