Πυρκαγιά στο δάσος της Κέρης: Εμπρησμός για πέμπτη φορά;

Κάτι τρέχει με την … Κέρη!

Για πέμπτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής τρέχουν να σβήσουν τις φωτιές που εκδηλώνονται στο σημείο και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για έργο εμπρηστών.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και σήμερα το πρωί οπότε και οι φλόγες άρχισαν να κατακαίνε τη χαμηλή βλάστηση. Από την μέχρι στιγμής έρευνα φαίνεται ότι κάποιος για λόγους που δεν έχουν ακόμα διαπιστωθεί έβαλε τη φωτιά και αποχώρησε. Κάηκαν περίπου 300 με 400 μέτρα χαμηλής βλάστησης γύρω από το δάσος, ενώ στην κατάσβεση πήραν μέρος 3 πυροσβεστικά οχήματα με 9 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ενδεικτικά, αναφέρεται, ότι οι φωτιές αυτές ξεκίνησαν τον Ιούνιο, ωστόσο το θέμα των πυρκαγιών στη συγκεκριμένη περιοχή πάει και πιο πίσω και συγκεκριμένα το 2011, χρονιά που είχαν σημειωθεί παρόμοια συμβάντα.

Τον περασμένο Ιούνιο φωτιές είχαν εκδηλωθεί σε διάστημα μια εβδομάδας. Στο μυαλό όλων όσοι ασχολούνται με τις φωτιές αυτές γίνονται κι άλλες σκέψεις. Ότι δηλαδή, μπορεί να μην πρόκειται για τις βοσκοφωτιές που στην Κρήτη αποτελούν μια «πληγή» και ότι μπορεί τα κίνητρα να είναι άλλα.

Μια ακόμα φωτιά που φαίνεται να είναι αποτέλεσμα εμπρηστικής ενέργειας ήταν κι εκείνη που εκδηλώθηκε σε καλάμια κοντά στο Βαρδινογιάννειο στάδιο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα