Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις παράκτιες αθλητικές εγκαταστάσεις στον Καρτερό

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία των πρώτων μόνιμων εγκαταστάσεων στην χώρα μας που αφορούν τα αθλήματα άμμου στον Καρτερό.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Aντιγόνη, ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Λευτέρης Ζερβός ανέφερε πως οι εγκαταστάσεις θα γίνουν γνωστές στον κόσμο ως «Karteros Beach Sports Center». «Είναι οι νέες παράκτιες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα ανήκουν στο υφυπουργείο Αθλητισμού και κατά συνέπεια στο ΕΑΚΗ, και θα έχουμε τη χαρά να έχουμε στη δικαιοδοσία μας τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις για παράκτια αθλήματα σε όλη τη χώρα, μέσα σε δύο μήνες έγινε το ακατόρθωτο. Αυτό το λέω οι ίδιοι άνθρωποι, ότι δεν πίστευαν πως θα υλοποιήσουμε ένα τέτοιο σπουδαίο έργο, όμως όταν υπάρχει θέληση συνεργασία και κυρίως η πολιτική βούληση, γιατί και ο ίδιος ο υφυπουργός ήταν αρκετές φορές εδώ το τελευταίο διάστημα για να βλέπουμε τα προβλήματα και σε μια εβδομάδα από σήμερα θα φιλοξενούμε εδώ 64 χώρες από όλο τον κόσμο».

Μάλιστα, ο κ. Ζερβός ανέφερε πως σε αυτές τις παράκτιες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα φιλοξενηθεί σε λίγες ημέρες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων από 64 χώρες. «Έχω μεγάλη αγωνία και περιέργεια να δω αυτό το εντυπωσιακό άθλημα στην άμμο. Ήδη πολλοί τουρίστες που έχουν επισκεφθεί την πόλη μας, κυρίως από την Βόρεια Ευρώπη, έχουν ζητήσει πληροφορίες ώστε να βρεθούν την επόμενη Τρίτη στις εγκαταστάσεις του Καρτερού, να απολαύσουν ένα σημαντικό και σπουδαίο άθλημα που ήδη έχει κερδίσει από τα πλάνα τις εντυπώσεις όλων. Η επιθυμία του κ. Αυγενάκη αλλά και η δική μας, είναι οι παράκτιες εγκαταστάσεις να μην αποτελέσουν εγκαταστάσεις όπως είδαμε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με ανθρώπους για αθλήματα που μπορούν να φιλοξενηθούν εδώ και του χρόνου, εκτός απροόπτου θα φιλοξενήσουμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες».

Πρόσθεσε δε, πως όλα τα αθλήματα που μπορούν να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Καρτερού, δίνουν τη δυνατότητα στο Ηράκλειο να «βγει» προς τα έξω και να «φέρουμε αθλήματα που μέχρι σήμερα δεν είχαμε τη χαρά. Να έχουμε ομάδες που να αφορούν σε διάφορα αγωνίσματα. Έχουν γίνει 3 σπουδαία γήπεδα, πριν από δύο μήνες πραγματικά μιλούσαμε για μια άλλη τοποθεσία, τώρα είναι μια όαση και έγινε με την προσπάθεια πολλών ανθρώπων».

Κλείνοντας, ο κ. Ζερβός ανέφερε πως μετά το πέρας των αγώνων στο υπόλοιπο οικόπεδο που κατάφερε και πήρε το ΕΑΚΗ, θα δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις για να φιλοξενηθούν και άλλα αθλήματα αλλά κυρίως τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που είναι – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας, για την Κρήτη και για την πόλη του Ηρακλείου.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα