«Πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ιεράπετρα, απαιτείται άμεση κινητοποίηση»

«Η τοπική κοινωνία και οι υπηρεσίες που καλούνται να διαχειριστούν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους», τονίζουν οι αστυνομικοί του ν. Λασιθίου

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Το CRETA24 κατέγραψε τις θλιβερές εικόνες από την Ιεράπετρα που περιγράφουν με τον πιο δραματικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί, εν μέσω κακοκαιρίας, με τους εκατοντάδες μετανάστες που παραμένουν στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΓΡΕΞ. Άκρως συγκινητική και η ανάρτηση αστυνομικού, ο οποίος κλήθηκε να συνδράμει στη φύλαξη περίπου 500 μεταναστών στην Ιεράπετρα, όπου η κατάσταση, όπως έγραψε το CRETA24, είναι ασφυκτική.

Σε όλο αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, με τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται συνεχώς, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου τονίζουν ότι ”Η κατάσταση στην Ιεράπετρα απαιτεί άμεση κινητοποίηση”

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων ν. Λασιθίου: 

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση βιώνει τις τελευταίες ημέρες η Ιεράπετρα, καθώς οι συνεχείς και αυξημένες μεταναστευτικές ροές έχουν δημιουργήσει συνθήκες εξαιρετικά μεγάλης πίεσης στην περιοχή.

Ο αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν στη νότια Κρήτη αυξάνεται διαρκώς, με τις τελευταίες αφίξεις να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Οι εικόνες που καταγράφονται στην Ιεράπετρα αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το μέγεθος του προβλήματος και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούνται να διαχειριστούν τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες όσο και η τοπική κοινωνία.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει, μέσα από προηγούμενες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις της, για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην περιοχή της Ιεράπετρας και για την ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας και ουσιαστικού σχεδιασμού από την Πολιτεία.

Σήμερα, η κατάσταση αναδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι το ζήτημα έχει λάβει διαστάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποκλειστικά σε τοπικό επίπεδο. Οι αστυνομικές υπηρεσίες και οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα ιδιαίτερα αυξημένο βάρος, την ώρα που οι αφίξεις συνεχίζονται και οι ανάγκες διαχείρισης πολλαπλασιάζονται.

Η Ιεράπετρα και συνολικά το Λασίθι δεν μπορούν να σηκώνουν μόνα τους το βάρος μιας τέτοιας κατάστασης. Η τοπική κοινωνία και οι υπηρεσίες που καλούνται να διαχειριστούν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Η Ένωσή μας καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν άμεσα, να αναλάβουν τον αναγκαίο συντονισμό και να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την αποσυμφόρηση της περιοχής.

Οι προειδοποιήσεις μας για την εξέλιξη του φαινομένου έχουν διατυπωθεί εγκαίρως. Οι σημερινές συνθήκες επιβεβαιώνουν την ανάγκη για άμεσες αποφάσεις και ουσιαστικές λύσεις.

Η κατάσταση στην Ιεράπετρα απαιτεί άμεση κινητοποίηση. Η τοπική κοινωνία και οι υπηρεσίες δεν μπορούν να επωμίζονται επ’ αόριστον ένα βάρος που απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό, συντονισμό και άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.

Προηγούμενο

Μαρούσι: «Μαϊμού» υπάλληλοι κοινοχρήστων εξαπάτησαν ηλικιωμένη – Γκρέμισαν την κρυψώνα που είχε λίρες και μετρητά

Επόμενο

Δημοσκοπήσεις: Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει καύσιμα και χτυπά τη δεύτερη θέση

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής συγκεντρώνει χρήματα για τη στήριξη ασθενών με άνοια στην Κρήτη

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η Παγκρητική Ένωση Αμερικής (ΠΑΕ) ξεκινά άμεσα την προσπάθεια συγκέντρωσης 75.000 δολαρίων για τη στήριξη και τη φροντίδα…