Προσωρινά κρατούμενος ο 38χρονος για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες στο Πέραμα

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα μετά την πολύωρη απολογία του κρίθηκε πριν από λίγα λεπτά  προσωρινά κρατούμενος ο 38χρονος από τον Μυλοπόταμο που κατηγορείται για την επίθεση εναντίον οικογένειας Γερμανών τουριστών στο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο Πέραμα.

Στην διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Ανακριτή, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες και κυρίως την κακουργηματική,δηλαδή την απόπειρα σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά .Για ότι συνέβη, μάλιστα, επέρριψε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στους Γερμανούς τουρίστες, εμφανίζοντας τον εαυτό του περισσότερο ως θύμα και όχι ως θύτης:

«Εκείνοι με χτύπησαν χωρίς λόγο, δεν τους καταδίωξα, δεν χτύπησα το αυτοκίνητο τους επίτηδες αλλά στην προσπάθεια μου να αποφύγω σύγκρουση με τρίτο Ι.Χ. έπεσε το δικό μου πάνω στο όχημα τους, δεν είχα σκοπό να τους κάνω κακό».

Ο 38χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως σε σημείο της διαδρομής Ρέθυμνο-Πέραμα, ενώ εκινούντο με αυτοκίνητο του αντιλήφθηκε ένα όχημα να τον ακολουθεί και να του κάνει σήμα να σταματήσει κάτι που έκανε και χωρίς να γνωρίζει τον λόγο ένας εκ των νεαρών επιβατών του κατέβηκε, πήγε κοντά και από το ανοικτό παράθυρο του οδηγού τον γρονθοκόπησε γιατί θεωρούσε πως εκείνος με το δικό του Ι.Χ.Φ. τον είχε τρακάρει.

Παραδέχτηκε ότι υπήρξε συμπλοκή μετά την γροθιά που δέχτηκε αλλά ισχυρίστηκε ότι και πάλι οι Γερμανοί ήταν αυτοί που του επιτέθηκαν,τον χτύπησαν και έπεσε στο έδαφος ενώ αμέσως μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο τους κι έφυγαν.

Πάντα σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 38χρονος κατηγορούμενος,μετά την χειροδικία που δέχτηκε επιβιβάστηκε και κείνος στο όχημα του και κατευθυνόμενος προς το Πέραμα είδε το Ι.Χ.των τουριστών να προπορεύεται.

Όταν πια έφτασαν εντός της κατοικημένης περιοχής,τα δυο οχήματα τους συγκλίνανε στην πορεία και την στιγμή που ερχόταν ένα άλλο όχημα,μπλέ Ι.Χ.,από την αντίθετη κατεύθυνση προ του κινδύνου να σημειωθεί σύγκρουση εκείνος στην προσπάθεια του να κάνει όπισθεν για να αποφευχθεί σοβαρό τροχαίο χτύπησε το αυτοκίνητο των γερμανών τουριστών.

Με αυτό τον τρόπο φέρεται να περιέγραψε ο 38χρονος κατηγορούμενος την σκηνή που υπάρχει στο βίντεο το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας της περιοχής και έχει δει το φως της δημοσιότητας.

«Δεν καταδίωξα το αυτοκίνητο των τουριστών,ούτε θέλησα να τους βγάλω από τον δρόμο.Δεν είχα καμιά πρόθεση να το χτυπήσω,ήθελα να αποφύγω την σύγκρουση με το άλλο Ι.Χ.που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση γιατί εγλωβιστήκαμε στο σημείο αυτό του δρόμου τρια οχήματα.Έκανα όπισθεν για να μπορέσει να περάσει το τρίτο όχημα κι έτσι έπεσε το δικό μου στο μπροστινό μέρος του λευκού Ι.Χ.των τουριστών»φέρεται να ισχυρίστηκε.

Σε ότι αφορά τα ρατσιστικά κίνητρα που του αποδίδονται,ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτά τα χαρακτηριστικά λέγοντας πως δεν γνώριζε ούτε ποιοι ούτε από που είναι οι επιβάτες του άλλου οχήματος.

Κατηγορηματικά επίσης αρνήθηκε ο 38χρονος και ότι κρατούσε μαχαίρι όπως τον κατήγγειλαν οι γερμανοί τουρίστες.

ΠηγήRethnea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα