Προφυλάκιση Λιόλιου: Τι ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του

Δείτε τις δηλώσεις των δικηγόρων του Βαγγέλη Λιόλιου, Παναγιώτη Παπαϊωάννου και Χρήστου Τσόλκα

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την προφυλάκιση του Βαγγέλη Λιόλου, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Λιόλιου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, αμφισβήτησε ευθέως την αιτιολογία της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα της υπόθεσης και στερείται επαρκούς νομικής θεμελίωσης.

Ο κ. Παπαϊωάννου υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει επηρεαστεί από παρεμβάσεις τρίτων, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον όσων, συνέβαλαν στη διαμόρφωση του κατηγορητηρίου. «Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι μία και δεν φοβάται τίποτα απολύτως. Ο Ευάγγελος Λιόλιος ήταν αθώος, είναι αθώος και θα αποδειχθεί αθώος», δήλωσε.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στο σκεπτικό της απόφασης, χαρακτηρίζοντας την αιτιολογία του εντάλματος προσωρινής κράτησης ανεπαρκή.

Αναλυτικά η δήλωση του

«Μετά από πάνω από 12 ώρες διαδικασία αποφασίστηκε η συνέχιση της προσωπικής κράτησης του Ευάγγελου Λιώλιου, του πρώην από σήμερα πρόεδρου της ΕΟΚ και έχουμε να πούμε το εξής.

Συγχαρητήρια στους όσους κατάφεραν να εργαλειοποιήσουν τη δικαιοσύνη η αλήθεια είναι μία και δεν φοβάται τίποτα απολύτως. Ο Ευάγγελος  Λιόλιος ήταν αθώος, είναι αθώος και θα αποδειχθεί αθώος. Η αιτιολογία του εντάλματος που εκδόθηκε για την προσωπική κράτηση είναι χαμηλών πτήσεων είναι δυσανάλογα ρηχό σε σχέση με το βάρος της υπόθεσης και λιποβαρές νομικά. Λυπάμαι όπου το λέω σήμερα η δικαιοσύνη εργαλειοποιήθηκε αλλά δεν φοβόμαστε. Τέτοιοι πρώτοι γύροι κερδίζονται πολλοί από αυτούς που κατασκευάζουν την πραγματικότητα, άλλος χαίρεται τελευταίως και αυτό θα το δείτε. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια και τα κροκοδείλια δάκρυα όσων τον τελευταίο καιρό είπαν από χθες είπαν ότι δεν πειράζει δεν θέλουμε κανένας να πηγαίνει στη φυλακή, ας μην έστεινε τους διάφορους μάρτυρες οι οποίοι θα αποφλοιωθούν πανηγυρικά.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας, δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε τρωθεί στο ελάχιστο, η αλήθεια υπέφερε σήμερα και υπέφερε από την πολύωρη αναμονή για να έχουμε μια αιτιολογία για την οποία νομικά δεν πρέπει να είμαστε καθόλου υπερήφανοι. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ δεν θα απαντήσουμε προσωρινά σε ερωτήσεις σας σεβόμαστε και εσάς για την υπομονή σας και παρακαλούμε και εμάς. Ευχαριστώ».

 

Προηγούμενο

Πρώτη νίκη για ΟΦΗ, πήρε το ντέρμπι ο ΑΓΟ Ρεθύμνου

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα