«Πράσινο φως» για την αφαλάτωση του Αλμυρού

Πρέπει να διαβάσετε

Το «πράσινο φως» για την αφαλάτωση μικρών ποσοτήτων νερού από τον Αλμυρό Ποταμό έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης στο οποίο είχε προσφύγει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρει:

«Ιστορικής σημασίας απόφαση. Μετά από πολύμηνη επίπονη προσπάθεια καταφέραμε να αδειοδοτήσουμε περιβαλλοντικά το έργο της αφαλάτωσης του Αλμυρού. Μπορούμε, επιτέλους, να αντλήσουμε νερό από την πηγή. Η προσφυγή μας στο  Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης μας δικαίωσε. Η αξιοποίηση του Αλμυρού με όρους σεβασμού στο περιβάλλον, ένα διαχρονικό αίτημα των διοικήσεων της ΔΕΥΑΜ, δεν αποτελεί μόνο κοινωφελές έργο, αλλά πραγματική ανάσα για την καθημερινότητα των οικισμών μας.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Ξυλούρη για τη στήριξή τους, τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΜ, τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που πίστεψαν στο έργο διαχρονικά, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Τάσο Λιαδάκη και Γιάννη Βάμβουκα, καθώς και το Διευθυντή Γιώργο Κουγιουμουτζάκη για την επίμονη προσπάθεια.  Επόμενος στόχος η σύνδεση με το Φράγμα Αποσελέμη!»

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα