«Πόσες θυσίες ακόμα;»-Θλίψη για τα θύματα της πλημμύρας, αγανάκτηση για την εγκατάλειψη από τον δήμο Μαλεβιζίου

Πρέπει να διαβάσετε

Τρισάγιο στη μνήμη του Κώστα Βεργάκη και της Ευγενίας Σηφάκη – Κιρίλοβα, των δύο ανθρώπων που «χάθηκαν» στη φονική πλημμύρα του περασμένου Οκτώβρη στην Αγία Πελαγία, πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής.

Η Επιτροπή Κατοίκων Αγίας Πελαγίας αμέσως μετά προχώρησε σε διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Μικρά παιδιά από το σχολείο της περιοχής συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. «Όχι άλλα θύματα από πλημμύρες», «Πόσες θυσίες ακόμη;», «Όχι στην υποβάθμιση της περιοχής μας» έγραφαν κάποια από τα πλακάτ που κρατούσαν.

«Μετά που κόπασε όλη αυτή η «φασαρία» με την πλημμύρα, δεν έγινε τίποτα. Έχουν εξαφανιστεί οι πάντες. Τώρα λένε ότι θα κάνουν μια ανάπλαση, τώρα τι θα γίνει… Ο δήμος έπρεπε να ήταν εδώ από τον Νοέμβριο. Τώρα που λόγοι συνέτρεξαν και δεν έχουν έρθει ακόμα αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι», δήλωσε αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής στο Creta24. 

«Σαν πολίτες της Αγία Πελαγίας, της Λυγαριάς και του Μονοναύτη, με μεγάλη τουριστική κίνηση και κατ’ επέκταση και προσφορά στο δήμο ετησίως, δεν δεχόμαστε να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση τους», ανέφερε επιχειρηματίας της περιοχής ο οποίος έκανε λόγο για «δήθεν έργα ανάπλασης» τα οποία μάλιστα δεν συντηρούνται όπως θα έπρεπε. «Απαιτούμε δραστικά μέτρα, κατάλληλα για τον τόπο μας, από αύριο κιόλας. Θέλουμε την διόρθωση του αντιπλημμυρικού έργου, την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, καθαριότητα και ασφαλτόστρωση», συνέχισε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα