Ποια κίνηση θα κάνει ο Χάρης στην πολιτική σκακιέρα μετά το στραπάτσο της Κυριακής;

Πρέπει να διαβάσετε

Μπαίνοντας εκ νέου σε προεκλογικούς ρυθμούς και ενώ οι βουλευτές που έβγαλε η κάλπη της 21ης Μαΐου θα ορκιστούν την Κυριακή, ανοίγει η συζήτηση για τη Λότζια.

Ήταν απολύτως σαφές πως τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών θα επηρέαζαν το τοπίο στα αυτοδιοικητικά. Όπως έχουμε γράψει ξανά, ένας απο τους βουλευτές που κοίταζαν προς τα αυτοδιοικητικά της Κρήτης ήταν ο Χάρης Μαμουλάκης. Όσο κι αν το διέψευδε (γιατί του έκανε ζημιά πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου) όλοι γνώριζαν πως διακαής πόθος του ήταν είτε η Περιφέρεια, είτε ο Δήμος Ηρακλείου.

Με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη μάλλον ξεχνά οριστικά τις εκλογές στην Περιφέρεια. Θα μου πείτε και με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, πως θα σκεφτεί τη Λότζια; Εκεί αλλάζει όμως η εξίσωση.

Ο Μαμουλάκης έχοντας τοποθετήσει δικούς του ανθρώπους στο επιτελείο υποψηφίου για το δήμο Ηρακλείου, γνωρίζει πως έχει ήδη δημιουργήσει άτυπα έναν κορμό για τις εκλογές του Οκτώβρη, εφόσον το θελήσει. Φυσικά σε αυτό το σενάριο θα θέσει εκτός μάχης τον συγκεκριμένο υποψήφιο, αλλά τι σημασία έχει; Η «δουλειά» θα γίνει.

Στο άλλο σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι, για να παραμείνει στον νέο μικρό ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει σχέση με το κόμμα εξουσίας που εκείνος εντάχθηκε, θα πρέπει να ζυγίσει καλά την επόμενη μέρα. Το μόνο δέλεαρ είναι να παραμείνει με προοπτική αξιοποίησης του στην πρώτη γραμμή, αφού πλέον δεν έμειναν και πολλά στελέχη εντός κοινοβουλίου. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί και από τις δεύτερες κάλπες.

Το βέβαιο είναι πως ο Χάρης Μαμουλάκης, «τσαλακωμένος» από τις εκλογές της Κυριακής (οριακά πρώτος με τεράστια πτώση στους σταυρούς προτίμησης), σχεδόν καταβαραθρωμένος, έχοντας απωλέσει το εκτόπισμα που είχε από το 2019, πρέπει να βρει για εκείνον την καλύτερη δυνατή λύση. Ως δεινός σκακιστής είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει και θα κάνει τη σωστή κίνηση.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα