Πισπιρίγκου: Οι καταθέσεις των γιατρών την «καίνε» – «Ήταν αδιάφορη, με περίεργες κινήσεις»

Νέες καταθέσεις γιατρών από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και όπως προκύπτει από τα όσα ισχυρίστηκαν οι γιατροί στη 18η Ανακρίτρια, η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί σε άριστη φυσική και κλινική κατάσταση, το οποίο δεν θα μπορούσε να εμφανίσει ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο, όπως αυτό που οδήγησε στην πρώτη ανακοπή. Στις 9 Απριλίου και ενώ η 9χρονη είχε εξεταστεί και ήταν έτοιμη να λάβει εξιτήριο, η μητέρα ενημέρωσε τους γιατρούς ότι το παιδί έκανε εμετό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε κατάθεσή του, γιατρός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών που εξέτασε την Τζωρτζίνα:

«Γενικά είχε καλή κλινική εικόνα. Φαινόταν ένα παιδί ταλαιπωρημένο λόγω του εμετού που είχε κάνει προηγουμένως. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η μητέρα ήταν καπως επιθετική και μας είπε: Σε αυτό το παιδί θα δώσετε εξιτήριο».

Σε άλλη κατάθεση αναφέρεται ότι ενώ σε καθιερωμένη επίσκεψη των γιατρών, το παιδί ήταν και πάλι σε καλή κατάσταση, το ίδιο βράδυ ξαφνικά η υγεία του επιδεινώθηκε:

«Η μητέρα, μου ανέφερε ότι η Τζωρτζίνα ενώ κοιμόταν ξύπνησε με κοιλιακό άλγος, τάση προς έμετο, βήχα και σιελόρροια. Αμέσως το εξέτασα και δεν είχε ακροαστικά ευρήματα και τίποτα άλλο ιδιαίτερο από τη φυσική εξέταση».

Στις καταθέσεις τους, οι γιατροί μιλούν για χαρακτηριστική αδιαφορίαπερίεργες κινήσεις και πως η συμπεριφορά της δεν αντιστοιχούσε σε αυτήν μιας μητέρας που το παιδί της νοσηλεύεται.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει μια σειρά καταθέσεων από 40 γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίο, οι οποίοι αναμένεται να αναφερθούν στα εννέα ύποπτα επεισόδια που υπέστη το κοριτσάκι. Μάλιστα, πέντε από αυτά έχουν βιντεοσκοπηθεί.Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι κλήσεις από και προς το τηλέφωνο της Ρούλας .

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται οι κλήσεις από και προς το τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου, λίγο πριν η 9χρονη νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο .

Στις 07.11 το πρωί της επόμενης Τετάρτης της 8ης Απριλίου καλεί το 166, προκειμένου πιθανόν για να ενημερωθεί για το νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει.

Στις 8 καλεί τον τότε δικηγόρο της Γιάννη Κόττα, ενώ 3 λεπτά μετά καλεί τον Μάνο Δασκαλάκη.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει καταθέσει ότι πήγε στο Καραμανδάνειο με τη μητέρα και την αδερφή της, οι κλήσεις προς τα κινητά τους, την ώρα που βρισκόταν στο νοσοκομείο, είναι αλλεπάλληλες

«Ενοχλημένη» η Πισπιρίγκου για τη δημοσιοποίηση των sms

Την Ρούλα Πισπιρίγκου επισκέφθηκε στις φυλακές, το μεσημέρι της Τρίτης, ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, συζήτησε μαζί της για τα SMS τα οποία εντάσσονται στη δικογραφία ενώ βγαίνοντας από το επισκεπτήριο, δήλωσε πως τα μηνύματα της Ρούλας με τον Μάνο και την αδερφή της «είναι αληθινά και ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει όπως θέλει».

«Είναι ένα από τα πολλά τεχνικού περιεχομένου ζητήματα τα οποία εξετάζονται λεπτομερώς και με προσοχή. Άλλοι λένε κάτι με τον έναν τρόπο άλλοι το λένε με τον άλλον. Είναι το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η έρευνα είναι ακόμα ανοιχτή, δεν έχει οδηγήσει σε αδιάσειστο ξεκάθαρο συμπέρασμα, ερευνάται από όλες τις πλευρές και δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα ακόμη.Στην αρχή την ενόχλησε η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων αυτών, στον βαθμό που περιελάμβαναν κάποιες προσωπικές σκέψεις και συναισθήματά της, τα οποία εξέφραζε μέσα από αυτά τα μηνύματα», ανέφερε ο δικηγόρος της,υποστηρίζοντας παράλληλα, πως υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα που δεν έχουν διευκρινιστεί στη δικογραφία, όπως η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας.

Από την πλευρά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων της.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα