Πέτσας: Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη

Στην ακρίβεια στην αγορά και στην έκρηξη των τιμών των καυσίμων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Σε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων, πως είναι ανακουφιστικό γεγονός η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου τις τελευταίες ημέρες. Όπως ανέφερε, εφόσον διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα η τιμή, αφενός μειώνει το κόστος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αφετέρου μπορεί να επιτρέψει αναδιάρθρωση στην διανομή των πόρων που έχουν δεσμευθεί στον Προϋπολογισμό για στήριξη πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση, επιτρέποντας ενίσχυση στις επιδοτήσεις για άλλα καύσιμα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου αναμένεται να φέρει μείωση και στην τιμή του ρεύματος, επαναλαμβάνοντας πως «η τιμή του ρεύματος πρέπει να αποσυνδεθεί από την τιμή του φυσικού αερίου, όπως ζητά ο Πρωθυπουργός από την Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και πολύ καιρό».

Για το επίδομα θέρμανσης και την επιδότηση στα καύσιμα, ο κ. Πέτσας είπε είναι ότι έχουν στόχο την ανακούφιση το δυνατόν περισσότερων πολιτών, «έδειξε» προς επαναφορά της επιδότησης στην τιμή της αντλίας για την τιμή του πετρελαίου, που επηρεάζει και το κόστος στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις εξαιρέσεων για ανθρώπους που μένουν εκτός επιδότησης καθώς οριακά δεν πληρούν τα κριτήρια.

Για την ακρίβεια στα αγαθά και το «καλάθι του νοικοκυριού», ο Στέλιος Πέτσας είπε πως «η ακρίβεια είναι πραγματικά το νούμερο ένα θέμα που απασχολεί το νοικοκυριό. Καταγράφεται στις συζητήσεις μας με τους ανθρώπους στον δρόμο, αλλά και στις δημοσκοπήσεις», λέγοντας πως η Κυβέρνηση κάνει βήματα για την αναχαίτιση του προβλήματος, που δεν είναι μόνο ελληνικό.

Έκανε λόγο για «συνθήκες πρωτοφανούς αβεβαιότητας», λόγω των οποίων «προσαρμόζουμε διαρκώς την στρατηγική μας για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα