Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι τραγικές διαστάσεις της φωτιάς σε σπίτι στην περιοχή του Μασταμπά, από την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο ένας 60χρονος και η 90χρονη μητέρα του.
Το πόρισμα της αυτοψίας του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ήδη μεταβιβαστεί στην Ασφάλεια Ηρακλείου, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση και σε βάρος του 57χρονου διασωθέντα έχει σχηματιστεί δικογραφία για εμπρησμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Υπενθυμίζεται πως κατά την κατάσβεση της φωτιάς οι πυροσβέστες βρέθηκαν μπροστά στις σορούς της ηλικιωμένης και του κατάκοιτου γιου της. Ο 60χρονος, που επί χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, είχε βρεθεί με μια νάιλον σακούλα δεμένη στο κεφάλι του.

Εξ’ αρχής οι έρευνες είχαν στραφεί στον δεύτερο γιο της ηλικιωμένης, ο οποίος είχε πηδήξει από μπαλκόνι τετάρτου ορόφου διπλανής πολυκατοικίας και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Εκτιμάται πως ο 57χρονος, που επί χρόνια φρόντιζε την ηλικιωμένη μητέρα του αλλά και τον κατάκοιτο αδερφό του, αφού έβαλε την σακούλα στον 57χρονο έβαλε φωτιά στο σπίτι και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.
Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ταυτόχρονα με την κατάσβεσή της και την ανεύρεση των δύο σορών οι πυροσβέστες είχαν απεγκλωβίσει και τον 57χρονο από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου του σπιτιού.

Όμως στη συνέχεια ο άνδρας μπήκε ξανά στο κτίριο, ανέβηκε στην ταράτσα, πέρασε στην διπλανή πολυκατοικία και κρεμάστηκε από την άκρη.
Οι Πυροσβέστες και οι Αστυνομικοί του ζητούσαν να μην πέσει αλλά εκείνος άφησε τα χέρια του και βρέθηκε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.



