Σχεδόν δύο χρόνια, πρόκειται σύντομα να συμπληρωθούν, από τότε που οι πραγματικά πρωτόγνωρες προσβολές του δάκου κατέστρεψαν την ελαιοπαραγωγή της Κρήτης και η τύχη του περίφημου «φακέλου» που θα υποβαλλόταν για αποζημιώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστή.

Σύμφωνα, όμως, με τα όσα αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πριάμος Ιερωνυμάκης, ο φάκελος δεν εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γύρισε πίσω!

«Αυτό ξέρουμε εμείς σαν αρχή. Πήγε στην Ε.Ε., δεν εγκρίθηκε και γύρισε πίσω. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Ο φάκελος μπορεί να τεκμηριωθεί πιο σωστά και να ξαναπάει. Αυτό γίνεται. Δεν σταματάς, τεκμηριώνεις καλύτερα όπου υπάρχουν προβλήματα» τόνισε ο κ. Ιερωνυμάκης.

Μάλιστα, η Επιτροπή που είχε δημιουργηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πρέπει να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, προκειμένου τα ζητήματα που εντόπισε η Ε.Ε. να λυθούν.

Ο φάκελος με τα στοιχεία για τις ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια της Κρήτης, παραδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον τότε υπουργό Μάκη Βορίδη ενώ σύμφωνα με την αξιολόγηση του Υπουργείου, το ύψος της ζημιάς ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ.