Ο συγγραφέας Πολ Όστερ διαγνώστηκε με καρκίνο – Το ανακοίνωσε η σύζυγός του

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ πάσχει από καρκίνο, ανακοίνωσε χθες Σάββατο  η σύζυγός του, προκαλώντας ανησυχία στους θαυμαστές του 76χρονου λογοτέχνη.

Σύμφωνα με την Σίρι Χούστβετ, ο διάσημος συγγραφέας χάρη στα μυθιστορήματά του με φόντο τη Νέα Υόρκη και πρωταγωνιστές συχνά περιθωριακούς ή αποπροσανατολισμένους, νοσηλεύεται στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο.

«Ο σύζυγός μου διαγνώστηκε πως έχει καρκίνο τον Δεκέμβριο, ήταν άρρωστος τους προηγούμενους μήνες», έγραψε και πρόσθεσε ότι «ζω πλέον σ’ ένα μέρος που έχω καταλήξει να αποκαλώ Cancerland» (σ.σ. «τόπος του καρκίνου»).

«Πολλοί περνούν τα σύνορά του, είτε επειδή είναι άρρωστοι οι ίδιοι, είτε γιατί αγαπούν κάποιον, πατέρα, παιδί, σύζυγο ή φίλο που έχει, ή είχε, καρκίνο», συμπλήρωσε η Σίρι Χούστβετ.

Ποιος είναι ο Πολ Όστερ

Ο Πολ Όστερ είναι ο συγγραφέας τριάντα και πλέον βιβλίων, που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από σαράντα γλώσσες.

Έγινε γνωστός το 1982, με το βιβλίο του «Η επινόηση της μοναξιάς», αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα στο οποίο ανατέμνει την προσωπικότητα του πατέρα του, «ενός αόρατου ανθρώπου».

Ο συγγραφέας απέκτησε διεθνή φήμη το 1987, με την «Τριλογία της Νέας Υόρκης», νουάρ που εμπνεύστηκε από την αστυνομική λογοτεχνία.

Η κυρία Χούστβετ δεν διευκρίνισε το είδος του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο σύζυγός του, ούτε την πρόγνωση. «Το να ζεις με κάποιον που έχει καρκίνο και βομβαρδίζεται από χημειοθεραπεία και ανοσοθεραπεία είναι περιπέτεια ανάμεσα στην εγγύτητα και τον χωρισμό», έγραψε.

Πηγήethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα