Νοίκιαζαν οχήματα και τα έκλεβαν για να διακινούν μετανάστες!

Μέλη οργανωμένου κυκλώματος που δρα σε όλη τη χώρα θεωρούνται δύο αλλοδαποί που παρίσταναν τους τουρίστες και νοίκιαζαν με πλαστά στοιχεία αυτοκίνητα, τα οποία στην συνέχεια έκλεβαν με σκοπό να μεταφέρουν με αυτά παράτυπους μετανάστες! Ύστερα από πολύωρες αναζητήσεις, έπεσαν τελικά στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών.

Την περασμένη Τετάρτη, ο ένας από τους δράστες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη ενός γραφείου ενοικίασης αυτοκινήτων στην Πάτρα, προσποιήθηκε ότι είναι τουρίστας που είχε έρθει από το εξωτερικό και ζήτησε να νοικιάσει ένα όχημα. Στη συνέχεια, πήγε στο γραφείο, όπου έδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, κατέβαλε ένα ποσό ως εγγύηση και παρέλαβε το όχημα, το οποίο παρέδωσε στον συνεργό του μαζί με τον οποίο διέφυγε.

Όταν δεν επέστρεψαν το αυτοκίνητο την ώρα που είχαν συμφωνήσει, το γραφείο υπέβαλε καταγγελία και οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν τους δυο άνδρες, τους οποίους εντόπισαν στο ύψος των διοδίων του Ρίου όπου τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαν στην Ασφάλεια, ενώ το αυτοκίνητο αποδόθηκε στο γραφείο. Κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι ο ένας δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ η άδεια που κατείχε ο δεύτερος ήταν πλαστή.

Από την ως τώρα έρευνα, διαπιστώθηκε ότι από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου, οι δυο δράστες έκαναν το ίδιο σε άλλα τέσσερα γραφεία στην Αθήνα, από τα οποία είχαν νοικιάσει αυτοκίνητα για να τα χρησιμοποιήσουν στη μεταφορά μεταναστών. Στο σπίτι του ενός αλλοδαπού στην Θεσσαλονίκη, έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης και κατέσχεσαν 1.200 ευρώ, διάφορα έγγραφα που εξετάζονται και κλειδιά οχημάτων.

Σε βάρος των δυο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για ηθική αυτουργία σε απάτες, πλαστογραφία, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα