Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Χανίων, ηλεκτρικά ποδήλατα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων αναμένεται να αποκτήσει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, καθώς μετά τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε νέα χρηματοδότηση, ύψους 260.000,00€ για την προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν.

Το έργο περιλαμβάνει προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών, ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) κ.α.

«Η ανάπτυξη ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας, προωθώντας ταυτόχρονα τις «πράσινες» μετακινήσεις. Ένας από τους στόχους μας εξάλλου είναι ο Δήμος μας να αποκτήσει ένα ισχυρό οικολογικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα με την υιοθέτηση ήπιων μέσων κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις των πολιτών, όπως είναι τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα και η ηλεκτροκίνηση γενικότερα. Η προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής που έχει σχέδιο και όραμα προς αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις δράσεων, όπως η συγκεκριμένη», δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.