Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία

Αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά, η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμενόταν να καθίσουν σήμερα η 43χρονη χήρα του γιατρού και ο 41χρονος πρώην εραστής της, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος της πολιτικής αγωγής.

Η δίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα τόσο η 43χρονη, όσο και ο 41χρονος είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα ο Βούλγαρος αστυνομικός είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η χήρα του καρδιολόγου είχε κριθεί ένοχη για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα άρχισαν νωρίς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2017, όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρούσε στην περιοχή.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο 37χρονος τότε Βούλγαρος τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ, με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Το άψυχο σώμα του γνωστού καρδιολόγου βρήκαν εργαζόμενοι της καθαριότητας του δήμου Σητείας τους οποίους οδήγησε στο σημείο 73χρονος κυνηγός – αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 62χρονος έχασε τη ζωή του ανήμερα των γενεθλίων του.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα