Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Δουρουντάκη – Ένταση στο δικαστήριο

Νέα αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας με θύμα τον Παντελή Δουρουντάκη, που σημειώθηκε το 2018 στα Σφακιά.

Η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο για μία ακόμη φορά πήρε αναβολή, μετά από αίτημα του δικηγόρου τρου 48χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, νοσεί από κορωνοϊό.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της πλευράς της οικογένειας του θύματος, με τους δικηγόρους να τονίζουν ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά που αναβάλλεται η δίκη με αίτημα του κατηγορούμενου και μάλιστα για λόγους υγείας.

«Πέντε χρόνια ο δολοφόνος δεν γίνεται να είναι έξω»  ξέσπασε η χήρα του Παντελή Δουρουντάκη.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση είχε κριθεί αθώος καθώς το δικαστήριο είχε κρίνει ότι είχε πυροβολήσει εναντίον του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη, ευρισκόμενος σε άμυνα.

Ωστόσο η υπόθεση οδηγήθηκε σε δίκη σε δεύτερο βαθμό, μετά από έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Χανίων κατά της αθωωτικής για τον κατηγορούμενο απόφασης του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Ρεθύμνου. Για την υπόθεση είχαν κατηγορηθεί άλλοι δυο κατηγορούμενοι, ο αδερφός του 45χρονου και ένας ακόμα Χανιώτης, οι οποίοι είχαν επίσης κριθεί αθώοι.

Υπενθυμίζεται πως ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης είχε βρεθεί θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του σε λάκκο στην περιοχή του Αλικιανού σε βάθος πέντε μέτρων, τρεις μήνες μετά την εξαφάνισή του.

Το πτώμα του είχε εντοπιστεί μετά από υπόδειξη των δραστών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί δύο ημέρες πριν την αποκάλυψη της δολοφονίας, από τους αστυνομικούς που ερευνούσαν την εξαφάνιση του 70χρονου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα