Εικόνα: Γιάννης Οικονομάκης

Συγκλονίζουν οι περιγραφές που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας για την υπερπροσπάθεια του 46χρονου Στέλιου να σώσει τον εαυτό του και την 39χρονη φίλη του, μετά τη βύθιση της βάρκας στα νότια του Ηρακλείου.

Όπως αποκάλυψε το Creta24, o 46χρονος δείχνοντας απίστευτη δύναμη και θέληση για ζωή κατάφερε να μεταφέρει λιπόθυμη τη φίλη του στη σπηλιά και να τη συνεφέρει.

Έμειναν στη σπηλιά όλη τη νύχτα. Διψούσαν και κρύωναν πολύ. Το πρωί ο 46χρονος πήρε την απόφαση να κολυμπήσει για να ζητήσει βοήθεια καθώς, σύμφωνα με λιμενικές πηγές, φοβόταν πως θα πεθάνουν εκεί από το κρύο και τη δίψα. Η 39χρονη ήταν πολύ ταλαιπωρημένη για να τον ακολουθήσει.

Το γεγονός ότι ο 46χρονος κατάφερε να κολυμπήσει όλη αυτή την απόσταση αποτελεί από μόνο του «θαύμα», με άτομα που γνωρίζουν καλά τη θάλασσα αλλά και τις συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή την Κυριακή να μιλούν για ένα απίστευτο άθλο.

Ο Στέλιος , όπως αναφέρουν πηγές του Creta24, κολύμπησε για περίπου 8 ώρες για να φτάσει από τη σπηλιά που είχαν βρει καταφύγιο με τη φίλη του μέχρι την παραλία στη Μονή Κουδουμά.

Λιμενικοί που μίλησαν με τον 46χρονο, αναφέρουν πως ο ίδιος δήλωσε πως δεν σταμάτησε να κολυμπά, δεν έπιασε καθόλου βράχια. Σταμάτησε μόνο δύο φορές και αυτό όχι για να ξαποστάσει αλλά για να κάνει δύο κινήσεις σπαταλώντας μεγάλες δυνάμεις με την ελπίδα πως ίσως η περιπέτειά του τελείωνε άμεσα.

Ήταν εκείνες οι δύο φορές που είδε το ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του. Άλλωστε τόσο ο ίδιος όσο και η 39χρονη γνώριζαν πως είχε στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, αφού μέσα από τη σπηλιά είχαν δει σκάφος του λιμενικού, γνώριζαν ωστόσο πως εκεί που βρίσκονταν ήταν αδύνατο να τους δουν οι άνδρες που συμμετείχαν στις έρευνες.

Τι δύο φορές που το ελικόπτερο πέρασε κοντά του, ο Στέλιος, που γνώριζε ότι μέσα στη θαλασσοταραχή ήταν σχεδόν αδύνατο να τον δουν, δίνοντας όση δύναμη του είχε απομείνει χτυπούσε τα πόδια του μέσα στα κύματα για να «πηδήξει» σηκώνοντας και κουνώντας ταυτόχρονα τα χέρια του.

Το έκανε δύο φορές, πριν συνειδητοποιήσει -λένε λιμενικές πηγές-, πως σπαταλούσε απίστευτα μεγάλη ενέργεια. «Σκέφτηκε ότι στην τρίτη προσπάθεια ίσως αν μην άντεχε και να πνιγόταν», ανέφεραν και συμπλήρωσαν πως ο 46χρονος πήρε την απόφαση να συνεχίσει να κολυμπά.

Μερικές ώρες αργότερα κατάφερε να βγει σώος στην παραλία της Μονής Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια και για την 39χρονη φίλη του.