Σώοι εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι, για τους οποίους είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στα νότια του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η βάρκα την οποία είχαν νοικιάσει «χάθηκε» στα κύματα και ο 46χρονος με την 39χρονη βρέθηκαν κολυμπώντας σε σπηλιά στην περιοχή της Μονής Κουδουμά.

Ο 46χρονος σήμερα κολύμπησε και έφτασε στην παραλία στη Μονή Κουδουμά, όπου εντοπίστηκε το νωρίς το απόγευμα, ενώ η 39χρονη έμεινε πίσω στην σπηλιά. Ο άνθρωπος που τον εντόπισε στην παραλία ειδοποίησε το λιμενικό, σκάφος του οποίου παρέλαβε λίγη ώρα αργότερα τη γυναίκα από τη σπηλιά.

Σε δηλώσεις του στο Creta24, λίγη μόλις ώρα μετά τον εντοπισμό του 46χρονου, ο Ηγούμενος της Μονής, Γέροντας Μακάριος ανέφερε «Ο Στέλιος ήταν στην σπηλιά από χθες. Κολύμπησε περίπου ενάμισι μίλι και έφτασε στην παραλία».

Σύμφωνα με τον γέροντα Μακάριο, τα πρώτα λόγια του 46χρονου, ήταν ότι η βάρκα αναποδογύρισε ξαφνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο 46χρονος όσο και η 39χρονη είναι ταλαιπωρημένοι, ωστόσο είναι καλά στην υγεία τους.

Το χρονικό

Η επιχείρηση διάσωσης για τον 46χρονο και την 39χρονη, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στη θάλασσα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως σας έχει ενημερώσει το Creta24, η βάρκα στην οποία επέβαιναν ο άνδρας και η γυναίκα δεν εντοπίστηκε, ενώ οι έρευνες διενεργούνταν από στεριά, θάλασσα και αέρα.

Η μαρτυρία που σήμανε συναγερμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, πολίτης ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στους Καλούς Λιμένες ειδοποίησε το Λιμενικό.

Ο πολίτης ανέφερε πως είδε με κιάλια μια μικρή βάρκα μέσα στη θαλασσοταραχή. Μάλιστα σύμφωνα με την μαρτυρία οι επιβαίνοντες ίσως διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο καθώς τα κύματα «κατάπιναν» τη μικρή λέμβο.

Το τελευταίο στίγμα από το gps που διέθετε η βάρκα

Άμεσα η τοπική Λιμενική Αρχή ξεκίνησε την έρευνα και επιβεβαίωσε πως η βάρκα μήκους 5 μέτρων που είχε ενοικιαστεί το πρωί του Σαββάτου σε έναν 46χρονο και μία 39χρονη, από επιχείρηση στην περιοχή του Λέντα, δεν είχε ακόμη επιστρέψει.

Όπως ανέφερε στο Creta24 ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης οι αγνοούμενοι, είχαν νοικιάσει τη βάρκα λίγο μετά τις 11 το πρωί και επρόκειτο να την επιστρέψουν στις 4:30 το απόγευμα, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Έτσι μετά τα στοιχεία που έδωσε στις λιμενικές αρχές ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Οι λιμενικοί ζήτησαν επίσης το στίγμα της βάρκας από το gps που διαθέτει με τον ιδιοκτήτη να αναφέρει πως αυτό είχε χαθεί.

Σύμφωνα πληροφορίες του Creta24, το τελευταίο στίγμα της βάρκας εντοπίστηκε λίγα μίλια από την ακτή στη Μονή Κουδουμά, ανοιχτά του σημείου που τελικά εντοπίστηκαν σώοι οι δύο επιβαίνοντες.