Ν. Ανδρουλάκης: Το Αρκαλοχώρι θα είναι το μέλλον της Θεσσαλίας

Πρέπει να διαβάσετε

Στις καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των καταστροφών στο Αρκαλοχώρι, δύο χρόνια μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στο Ζάππειο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Φαίης Σφακιωτάκη, που εκπροσώπησε τα μέσα του Ομίλου Creta (Τηλεόραση CRETA, Creta24.gr, ΣΚΑΪ Κρήτης).

«Το Αρκαλοχώρι θα είναι το μέλλον της Θεσσαλίας» απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης, κρίνοντας αναγκαία την άρση της γραφειοκρατίας, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες με ταχύτερο ρυθμό.

 

«1.000 κόκκινα και 3.500 κίτρινα και 29 εγκρίσεις μετά από δύο χρόνια. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη που θα σώσει τη Θεσσαλία και δεν δέχεται τις ομάδες εργασίας, για την ανασυγκρότηση μιας τεράστιας καταστροφής, είναι αυτό που μετά από δύο χρόνια στο Αρκαλοχώρι με 1.000 κόκκινα και 3.500 κίτρινα έχει έγκριση μόνο 29 φακέλων όπως είπατε και το επιβεβαιώνω. Η μόνη λύση είναι η άρση της γραφειοκρατίας».

Ο κ. Ανδορουλάκης ανέφερε επίσης πως πρέπει να υπάρξει ειδικό σχέδιο, καθώς και ομάδα εργασίας που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση του Αρκαλοχωρίου.

«Ένα ειδικό σχέδιο που για μας πρέπει να είναι μια ομάδα εργασίας που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής. Σε άλλη περίπτωση αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Το Αρκαλοχώρι θα είναι το μέλλον της Θεσσαλίας. Και επειδή δεν μπορεί να συνεχίζεται το ίδιο σενάριο σε κάθε φυσική καταστροφή πρέπει να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο. Το μοντέλο αυτό που είπαμε για τη Θεσσαλία πρέπει να ακολουθηθεί και σε άλλες περιοχές αν θέλουμε να έχουμε άλλα αποτελέσματα και να μη ζούμε αυτά που ζούμε, εκατοντάδες κάτοικοι να έχουν φύγει να μένουν σε άλλες περιοχές και δυστυχώς το Αρκαλοχώρι να ζει σε μια δεινή κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα