Από το Αρκαλοχώρι στην Θεσσαλία οι μηχανικοί που είχαν έρθει για τους σεισμόπληκτους

Πρέπει να διαβάσετε

«Χαριστική βολή» στα δύο χρόνια των καθυστερήσεων για τους σεισμόκλητους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αποτελεί η αποχώρηση των μηχανικών που είχαν έρθει στο Ηράκλειο για να στελεχώσουν το Τμήμα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν μετά τον σεισμό.

Οι μηχανικοί έχουν ήδη φύγει για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και την Μαρία Μπινιχάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Δήμου Μινώα Πεδιάδας «η Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος, έχει μείνει ελάχιστο προσωπικό, ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη όπως είπε, για να καλυφθεί με νέο προσωπικό ο αριθμός των ατόμων που αποχώρησαν.

Πρόκειται για μηχανικούς με οχτάμηνες συμβάσεις οι οποίοι πηγαίνουν από περιοχή σε περιοχή, όπου υπάρχει ανάγκη. Με την εξέλιξη αυτοί, οι σεισμόπληκτοι φοβούνται για νέες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί η περιουσίες τους από τα φονικά 6 ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Ενδεικτικό των καθυστερήσεων είναι ότι σύμφωνα με τον κ. Γκαντάτσιο, από τους 8.000 φακέλους, έχουν κατατεθεί 2.000 και έχουν εγκριθεί μόλις 29, για αποζημιώσεις και αποκατάσταση των ζημιών στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

«Θα θέλαμε να τρέξουν οι διαδικασίες και να τεθούν χρονοδιαγράμματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκαντάτσιος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γκαντάτσιου:

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα