Σαφές μήνυμα κατά της παράνομης οπλοχρησίας στέλνει μέσω της καθιερωμένης Κυριακάτικης ανάρτησής του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το διπλό φονικό στα Βορίζια.
«Η νέα γενιά Κρητικών θα πρέπει να πεισθεί ότι οι “βεντέτες” και οι αυτοδικίες είναι απόβλητα περασμένων καιρών που δεν τιμούν κανέναν. Όπως και να αισθανθεί ότι “μαγκιά” δεν είναι να πυροβολείς, ούτε καν στον αέρα σε ένα γλέντι. Αλλά να προκόβεις, αναπαράγοντας στο σήμερα τις καλές αντί τις κακές εκδοχές του χθες. Δεν έχω, βέβαια, αυταπάτες. Θα είναι μία δύσκολη και μακρόχρονη προσπάθεια. Μόνο έτσι, όμως, θα πετύχουμε κάποτε παραβατικές συμπεριφορές μειοψηφιών να μην βρίσκουν, πλέον, θέση στην καθημερινότητά μας», τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.
Όπως προσθέτει, «δεν θέλω να νομίζει κανείς ότι στοχοποιούμε την Κρήτη. Αλλά δεν μπορούμε άλλο να προσπερνάμε ένα φαινόμενο που κοστίζει ζωές και να το θεωρούμε «φυσιολογικό» επειδή κάποτε «έτσι ήταν στην Κρήτη». Η Κρήτη του σήμερα είναι πολλά περισσότερα από νοοτροπίες του χθες».


