Μισό εκατομμύριο ευρώ θα ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου από το Υπουργείο Πολιτισμού για την συντήρηση των Ενετικών Τειχών

Πρέπει να διαβάσετε

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η διαδικασία για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παραχώρησης των Ενετικών Τειχών στον Δήμο Ηρακλείου. Το προσχέδιο της σύμβασης, το φυσικό αντικείμενο της οποίας συντάσσει το τμήμα της Παλιάς Πόλης του Δήμου, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Περιφέρεια Κρήτης για παρατηρήσεις και διορθώσεις.

Πέρα από όλα τα άλλα που περιγράφονται στην σύμβαση, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις δηλαδή των εμπλεκόμενων μερών, Δήμου Ηρακλείου – Περιφέρεια Κρήτης – Υπουργείο Πολιτισμού, ένα κρίσιμο σημείο είναι τα χρήματα που θα ζητήσει ο Δήμος για τη συντήρηση του μνημείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η σκέψη είναι να προβλεφθεί στη σύμβαση για αυτόν τον σκοπό, ένα ποσό από 500 έως 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Η υποχρέωση καταβολής τους θα βαρύνει το Υπουργείο Πολιτισμού και κρίνεται απαραίτητη από τον Δήμο για να διατηρηθούν τα Τείχη σε καλή κατάσταση. Υπάρχει αισιοδοξία ότι ο όρος θα γίνει αποδεκτός. Σε δεύτερο στάδιο βέβαια το κρίσιμο είναι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, κάτι για παράδειγμα που δεν συνέβη στην περίπτωση του Παγκρητίου Σταδίου , με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να χρωστά πολλά χρήματα στον Δήμο για την συντήρηση της εγκατάστασης (χρήματα τα οποία είχε συμφωνήσει να καταβάλει).

Αλλά αυτό έπεται. Τη δεδομένη στιγμή και στην βάση του καλού κλίματος που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το Υπουργείο Πολιτισμού, προέχει να γίνει η προεργασία, ώστε η σύμβαση να υπογραφεί, όπως είχε προαναγγείλει η Υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη, αμέσως μετά το Πάσχα.

Κ.ΚΕΦ.

Δείτε εδώ την επίσημη διάψευση του Δημάρχου Ηρακλείου

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα