Απάντηση του Αλέξη Καλοκαιρινού στο δημοσίευμα «Μισό εκατομμύριο ευρώ θα ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου από το Υπουργείο Πολιτισμού για την συντήρηση των Ενετικών Τειχών»

Πρέπει να διαβάσετε

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Creta24.gr σχετικά με το ποσό που θα ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου από το Υπουργείο Πολιτισμού για την συντήρηση των Ενετικών Τειχών, προχώρησε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός. 

Ως οφείλουμε την δημοσιεύουμε αυτούσια, με την υποσημείωση ότι το ρεπορτάζ προφανώς επιβεβαιώθηκε προτού δημοσιευτεί και κάνει λόγο αποκλειστικά για σκέψη του Δήμου Ηρακλείου να προβλέψει στην προγραμματική σύμβαση/σύμβαση παραχώρησης των Ενετικών Τειχών ένα ποσό για την ετήσια συντήρησή τους. Δεν κάνει λόγο για οποιαδήποτε σχετική συζήτηση ανάμεσα στον Δήμο, την Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το ερώτημα λοιπόν, μιας και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τον Δήμαρχο είναι αν τελικά πράγματι δεν μπει τέτοιος όρος στην σύμβαση,  ποιος θα πληρώνει για την ετήσια συντήρηση του μνημείου;

 Η απάντηση του Δημάρχου: 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα «Μισό εκατομμύριο ευρώ θα ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου από το Υπουργείο Πολιτισμού για την συντήρηση των Ενετικών Τειχών».

Τονίζει δε, ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε σχετική συζήτηση μεταξύ των μερών, δηλαδή του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα