Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
23.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Καστελλίου έστειλαν μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Πρέπει να διαβάσετε

Μία ιδιαίτερα ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, από τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου Καστελλίου. Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους, Δήμητρα Δερέμπεη, παρέδωσαν στον Δήμαρχο ένα γράμμα, στο οποίο περιέγραφαν την περιβαλλοντική τους δράση κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης τους στη λίμνη του Θραψανού.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ενεργού Πολίτη, με τίτλο «Το νεράκι θέλω πάντα καθαρό και υπόσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ…», οι μικροί μαθητές πραγματοποίησαν εκδρομή στη λίμνη Θραψανού στις 27 Απριλίου, όπου και καθάρισαν μεγάλο μέρος της από τα σκουπίδια, συλλέγοντας τρεις σακούλες απορριμμάτων. Ωστόσο, εντόπισαν ένα σημείο που παρέμενε δύσκολα προσβάσιμο και επικίνδυνο για την ηλικία τους, το οποίο και φωτογράφισαν, ζητώντας από τον Δήμαρχο να αναλάβει δράση για τον καθαρισμό του.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου, εμφανώς συγκινημένος από την πρωτοβουλία των παιδιών, τα ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την πρωτοβουλία τους ενθαρρύνοντας τα να συνεχίσουν τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δράσεις ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα και να τους απαντήσει εγγράφως για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον του τόπου μας και η ευαισθησία που δείχνουν σε τόσο σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, μας γεμίζει ελπίδα. Είναι οι αυριανοί πολίτες που θα είναι πιο συνειδητοποιημένοι και θα φροντίσουν να παραδώσουν έναν καθαρότερο πλανήτη στις επόμενες γενιές. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και να περάσουμε το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας».

 

Στην επίσκεψη των μικρών μαθητών παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καστελλίου Μαρία Σκουλούδη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κουτσαντωνάκης, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής σε τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την οικολογική συνείδηση.

 

Αναλυτικά το γράμμα των παιδιών:

 

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 27 Απριλίου, κάναμε μία εκδρομή στη λίμνη Θραψανό, προκειμένου να Την καθαρίσουμε από τα σκουπίδια, στα πλαίσια του Προγράμματος Ενεργού Πολίτη που πραγματοποιεί το Νηπιαγωγείο Καστελλίου τη φετινή σχολική χρονιά, με τίτλο: “Το νεράκι θέλω πάντα καθαρό και υπόσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ…”. Καταφέραμε να μαζέψουμε τρεις σακούλες σκουπίδια, κάνοντας περίπατο εξερεύνησης γύρω από τη λίμνη, όμως, υπάρχει ένα σημείο που δεν κατορθώσαμε να καθαρίσουμε γιατί ήταν επικίνδυνο για εμάς να το πλησιάσουμε. Τραβήξαμε όμως φωτογραφία για να σας επισημάνουμε το σημείο αυτό. Θα σας παρακαλούσαμε να βρείτε έναν τρόπο να καθαριστεί αυτό το σημείο της λίμνης που δεν καταφέραμε εμείς να καθαρίσουμε. Θα χαρούμε πολύ να μας ενημερώσετε με ένα γράμμα σας για τις αποφάσεις που θα πάρετε για το θέμα αυτό».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα