Μεσαρά: Στη φυλακή ο 50χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αντιδημάρχου

Ο 50χρονος παραδόθηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές, συνελήφθη, ενώ νωρίτερα σήμερα (08/05) Εισαγγελέας και Ανακρίτρια, αποφάσισαν την προφυλάκισή του

Φωτογραφία: Creta24

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 50χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 45χρονου αντιδημάρχου Φαιστού, στη διάρκεια άγριου επεισοδίου που σημειώθηκε στα Καπαριανά την Τρίτη (05/05).

Ο άνδρας, που ενεπλάκη στο άγριο επεισόδιο κατηγορείται ότι είχε βγάλει όπλο και είχε πυροβολήσει στον αέρα και κατά ενός εκ των πρωταγωνιστών της συμπλοκής, δηλαδή του 45χρονου.

Ο 50χρονος αναζητούνταν, ενώ μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή, απειλή, εξύβριση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο 50χρονος παραδόθηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές, συνελήφθη, ενώ νωρίτερα σήμερα (08/05) Εισαγγελέας και Ανακρίτρια, αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

«Συνελήφθη χθες (07.05.2026) στο Ηράκλειο, 50χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης της Α΄ Ανακριτρίας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας, οπλοκατοχής, απειλής, εξύβρισης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Πως έγινε η συμπλοκή

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε δύο… δόσεις ενώ όλα ξεκίνησαν όταν τα ζώα ενός 29χρονου προκάλεσαν ζημιές σε αγροτική καλλιέργεια ενός 71χρονου.

Μετά από συνεννόηση, ο ηλικιωμένος μαζί με τον 50χρονο γιο του και τον 21χρονο εγγονό του, συναντήθηκαν σε περιοχή του δήμου Φαιστού με τον 29χρονο, ο οποίος συνοδευόταν από συγγενικό του πρόσωπο, έναν 45χρονο αντιδήμαρχο σε δήμο της περιοχής.

Η συζήτηση για τις ζημιές που προκλήθηκαν δεν άργησε να «φουντώσει» με τους πέντε άνδρες να λογομαχούν, όμως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, αλλά όχι για πολύ.

Η ένταση συνεχίστηκε αργότερα, όταν παππούς, γιος και εγγονός βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο του 29χρονου, σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας, όπου βρισκόταν τόσο ο ίδιος όσο και ο 45χρονος αντιδήμαρχος και συγγενής του 29χρονου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άνδρες τα… έβαλαν ξανά, αρχικά με ύβρεις και απειλές, ενώ δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια. Μπουνιές, κλωτσιές, φθορές στα οχήματά τους συνέθεταν το σκηνικό άγριας συμπλοκής ανάμεσα στις δύο οικογένειες το οποίο μάλιστα περιελάβανε και πυροβολισμούς, αφού όπως καταγγέλλεται ο 50χρονος σήκωσε όπλο, πυροβολώντας στον αέρα και προς το μέρος των «αντίπαλων» εμπλεκομένων με μια σφαίρα να περνά ξυστά από τα πόδια του αντιδήμαρχου.

Ο 71χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο, μετά από τα χτυπήματα που δέχτηκε και συνελήφθη, όπως και ο 29χρονος κτηνοτρόφος και ο 45χρονος συγγενής του.

Προηγούμενο

Τραγωδία στην Ηλεία: Αγρότης καταπλακώθηκε από τρακτέρ και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι

Επόμενο

Όλο και πιο κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοζέ Μουρίνιο

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Συγχαρητήρια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ. Α.Ε. για το νέο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και τη νέα Υφυπουργό Μετανάστευσης

«Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, στον οποίον προχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχύει σημαντικά την «παρουσία» της Κρήτης…