Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Με επιτυχία η ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία στο Λασίθι

Πρέπει να διαβάσετε

Πραγματοποιήθηκε την 29-04-2022 στην κατάμεστη αίθουσα σε γνωστό ξενοδοχείο του Λασιθίου η Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά» η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ως ομιλητές ανέλυσαν το θέμα με εξαιρετικά προσιτό και επαγγελματικό τρόπο ενώ κατάφεραν με την γλαφυρή και βιωματική παρουσίασή τους να αγγίξουν ένα τόσο σοβαρό θέμα και να αναδείξουν αυτή την παθογένεια οι: Ζωή ΡΑΠΤΗ (Υφυπουργός Υγείας αρμόδια στα θέματα Ψυχικής Υγείας), Τένια ΜΑΚΡΗ (Ψυχολόγος), Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ (Ιδιωτικός ερευνητής), Βασίλειος ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Δημοσιογράφος – Αστυνομικός συντάκτης), Ιωάννα ΡΟΤΖΙΩΚΟΥ (Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.-Κοινωνιολόγος), Μαίρη ΠΑΧΙΑΔΑΚΗ (Πρόεδρος Συνδ. Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου “Ξενώνας για την κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί”.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου πολιτών και μελών μας με τις οικογένειές τους καθώς και εκ μέρους του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου ο Πατήρ ΤΖΑΒΛΑΣ, εκ μέρους του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. ΛΥΜΠΙΝΑΚΗΣ Γεώργιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Α/Υ’ κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Σταύρος, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ Εμμανουήλ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. ΖΕΡΒΟΣ Αντώνιος, οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ, ΛΕΜΠΙΔΗΣ και ΑΛΕΞΑΚΗΣ, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου κα. ΚΑΡΝΙΑΔΑΚΗ, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών παραρτήματος Κρήτης ΠΙΚΡΑΚΗΣ Γεώργιος, και η πρόεδρος του συλλόγου για παιδιά με νεοπλασία “ΗΛΙΑΧΤΙΑΔΑ” κα. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Μαρία.

Σε όλους τους ομιλητές και στην παρουσιάστρια απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες ενώ βραβεύτηκαν από την Ένωσή μας η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζωή ΡΑΠΤΗ για το έργο της και ο Ιδιωτικός Ερευνητής κ. Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ για την ανεκτίμητη προσφορά του κατά της αρχαιοκαπηλίας.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους χορηγούς μας, τα ξενοδοχεία “BLUE.GR”, “ELOUNDA BEACH” και “ST. NICOLAS BAY”, τον “ΣΥ.Φ.Α.Κ.”, καθώς και τις εταιρίες “ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ CONSTRUCTION”, “M.T.S. GLOBE”, “DERMITZAKIS Fresh and Frozen Foods” και “BIOAROMA” που στήριξαν την Ημερίδα από την πρώτη στιγμή και είχαμε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ήταν πολύ σημαντικό τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και για την τοπική κοινωνία του Νομού Λασιθίου να λαμβάνει χώρα μια πανελλαδικής εμβέλειας Ημερίδα με καταξιωμένους ομιλητές στο Νομό μας.  Τέλος, ελπίζουμε ότι η Ημερίδα αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για την εξάλειψη του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, αν και είμαστε βέβαιοι, εξ όσων παρακολουθήσαμε εντός της αίθουσας, ότι αποκομίσαμε πολλά, αναρωτηθήκαμε και προβληματιστήκαμε ευχάριστα ότι η κοινωνία μας αλλάζει».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα