Μαμουλάκης: Στα ύψη το κόστος στέγασης στην Ελλάδα

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, το ζήτημα της δυνατότητας απόκτησης αξιοπρεπούς στέγης, ενοικιαζόμενης ή ιδιόκτητης, αναδεικνύει με Κοινοβουλευτική παρέμβαση ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης με την συνυπογραφή 49 ακόμη Βουλευτών.

Ειδικότερα, με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, ο Χάρης Μαμουλάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα μας και ζητάει την λήψη μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

«Τα στοιχεία των διεθνών Οργανισμών, του ΔΝΤ, της Eurostat και του Ο.Ο.Σ.Α., δείχνουν το μέγεθος τους προβλήματος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Σύμφωνα με αυτά, η αύξηση του κόστους ενοικίασης και η μείωση του εισοδήματος από την εργασία, αποτελούν τους βασικούς λόγους για τη δυσκολία απόκτησης αξιοπρεπούς στέγασης. Η Ελλάδα είναι στις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε. με ακριβή στέγαση αναλογικά με το εισόδημα των κατοίκων της. Δύο στους πέντε Έλληνες ξοδεύουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για στέγαση. Το 2021, το 75% των νέων ηλικίας 20-29 ετών κατοικούσαν με τους γονείς τους λόγω της μη δυνατότητας τους για απόκτηση ατομικής στέγασης. Με αυτά τα στοιχεία, το να θεωρεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι πράττει τα δέοντα στο τομέα της στεγαστικής πολιτικής, μέσω της ανακαίνισης μόλις 100 διαμερισμάτων από τα οποία θα επωφεληθούν 250 δικαιούχοι, είναι απαράδεκτο. Είναι απαραίτητη η αύξηση του ποσού επένδυσης για κοινωνική στέγαση, άρα και ο αριθμός των δικαιούχων, που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Όπως επίσης είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός και η λήψη πρόσθετων μέτρων, προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση σε προσιτή οικονομικά στέγη.».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα