Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την Ευρωπαία Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Ξέρεις ότι κάτι πολύ μεγάλο έρχεται όταν αρχίζουν να επιτίθενται στην ίδια τη Δικαιοσύνη. Τι ισχυρίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Η εισαγγελέας κα Παπανδρέου το κάνει όλα για να ανανεώσει τη θητεία της».
Σοβαρά τώρα; Ούτε ο Γκέμπελς δεν θα τολμούσε να εκστομίσει τέτοιο ψέμα. Η ίδια εισαγγελέας έχει ήδη ανανεώσει τη θητεία της μέχρι το 2031. Από τις 14 Νοεμβρίου του 2025, δηλαδή πριν από 5 μήνες και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση από το Κολλέγιο Εισαγγελέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα του κ. Γεωργιάδη. Είναι γραμμή. Γιατί όταν η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αγγίζει Υπουργούς και Βουλευτές, τότε δεν απαντάς με στοιχεία. Απαντάς με επίθεση. Αποδομείς τον εισαγγελέα. Αμφισβητείς τη διαδικασία. Δημιουργείς σύγχυση. Αυτό δεν είναι άμυνα. Είναι σχέδιο του Μαξίμου. Σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Γιατί όταν τα επιχειρήματα καταρρέουν, μένει μόνο ένα πράγμα: Η προσπάθεια ελέγχου της αλήθειας. Και τότε καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα για την κυβέρνηση είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνουν. Εσύ ακόμα τους εμπιστεύεσαι.».