Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2025
25.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Λούβρο: Ο μυστηριώδης περαστικός που έγινε viral

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα αριστοκρατικό ντύσιμο και μία μυστηριώδη πόζα ήταν αρκετά για να μετατρέψουν έναν απλό περαστικό σε “φλέγον” θέμα συζήτησης στα social media.

Ο λόγος για έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος φωτογραφήθηκε δίπλα από τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το Μουσείο του Λούβρου.

Το κουμπωμένο γιλέκο σε συνδυασμό με την καμπαρντίνα και το καπέλο που φορούσε (φεντόρα) έκανε αρκετά άτομα στα social media να χαρακτηρίσουν τον νεαρό άνδρα ως τον Γάλλο Σέρλοκ Χολμς. Εδώ που τα λέμε και το ύφος του ήταν ιδιαίτερα διερευνητικό. Όπως αρμόζει σε έναν ντετέκτιβ.

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε από το διεθνές πρακτορείο Associated Press την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την κινηματογραφική ληστεία, και ακολούθησε φρενίτιδα με αρκετούς χρήστες να διατυπώνουν τις δικές τους θεωρίες για το ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης άνδρας.

“Πραγματική λήψη (όχι AI!) ενός Γάλλου ντετέκτιβ που εργάζεται στην υπόθεση των Κοσμημάτων του Γαλλικού Στέμματος που κλάπηκαν από το Λούβρο σε μια θρασεία ληστεία μέρα μεσημέρι. Κάπως φαίνεται σαν να καπνίζει ακόμα και χωρίς τσιγάρο στο χέρι, αλλά σίγουρα όλα όσα ξέρεις για τη ζωή σου φωνάζουν πως αυτή η υπόθεση είναι επίσημα καταδικασμένη!

Για να τη λύσουμε, χρειαζόμαστε έναν αξύριστο, υπέρβαρο ντετέκτιβ που βρίσκεται στη μέση ενός διαζυγίου. Έναν λειτουργικό αλκοολικό που το υπόλοιπο τμήμα μισεί. Ποτέ δεν θα την εξιχνιάσουμε με έναν ντετέκτιβ που φοράει πραγματικό φεντόρα χωρίς να το εννοεί στ’ αλήθεια“, έγραψε στο Twitter η Melissa Chen, συγγραφέας και αντιπρόεδρος της Strategy Risks, που μετρά πάνω από 300 χιλιάδες ακόλουθους.

Άλλοι διατύπωσαν ακόμα τη θεωρία ότι ο άνδρας είναι προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης, στη λογική ότι “είναι πολύ καλός για να’ ναι αληθινός”.

Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση του ίδιου του φωτογράφου, Thibault Camus, ο οποίος και επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του άνδρα. Όπως είπε δεν είχε καμία σχέση με την έρευνα, ήταν απλώς ένας περαστικός.

“Δεν ξέρω αν είναι Γάλλος. Ή τουρίστας; Ίσως είναι Άγγλος” ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, διευκρινίζοντας ότι αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον και τράβηξε τη συγκεκριμένη λήψη ήταν το ντύσιμό του. “Παλιομοδίτικο όπως μπορεί να είναι και ένα μουσείο” είπε χαρακτηριστικά.

Στην πραγματική διάσταση της υπόθεσης και τις εν εξελίξει έρευνες των Αρχών, οι δράστες της χολιγουντιανής ληστείας παραμένουν άφαντοι πέντε ημέρες μετά το συμβάν.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα