Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
27.4 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Λάρισα: Ολλανδοί επιστήμονες μετέβησαν στη λίμνη Κάρλα για αυτοψίες

Πρέπει να διαβάσετε

Μαίνονται τα προβλήματα στη Μαγνησία που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, ωστόσο, σταδιακά άρχισαν να διαφαίνονται και κάποια αισιόδοξα μηνύματα, δίνοντας ελπίδες βελτίωσης, όπως η κατάσταση στην υπερχειλισμένη λίμνη Κάρλα.

Η στάθμη των υδάτων στην Κάρλα σταδιακά υποχωρεί και απομακρύνεται ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν τα παρακάρλια χωριά στη Μαγνησία και τη Λάρισα, αφού η ροή των νερών του Πηνειού προς την περιοχή βαίνει μειούμενη αλλά και έχει ανοίξει η σήραγγα μήκους 11 περίπου χιλιομέτρων που αποστραγγίζει τη λίμνη μεταφέροντας νερά προς τον Παγασητικό Κόλπο.

 

Τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιούνται αυτοψίες, ώστε το νερό να μπορέσει να αντληθεί από τον κάμπο της Λάρισας και να πάψει να απειλεί τα χωριά. Για αυτόν τον λόγο, προσκλήθηκε ομάδα ειδικών επιστημόνων από την Ολλανδία, ώστε να προταθούν λύσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται από χθες (16/09) στο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας, προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στον κάμπο του Δήμου Αγιάς και του Δήμου Κιλελέρ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Πάνω από 500 εκατ. κυβικά μέτρα νερού εξακολουθούν να βρίσκονται στον κάμπο, ενώ υπάρχει ακόμη ανησυχία για τα σπίτια. Το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, συνοδευόμενα από εκπροσώπους του Δήμου Κιλελέρ και του Δήμου Αγιάς, βρέθηκαν σήμερα (17/09) στον πλημμυρισμένο κάμπο.

 

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα