Κρήτη: Τα «χαλάει» ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα – Έρχονται νοτιάδες και αφρικανική σκόνη το Σαββατοκύριακο

Τα «χαλάει» ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς κατά τις πρώτες εκτιμήσεις ένα ψυχρό «κύμα» από την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να απασχολήσει και τη χώρα μας ιδιαίτερα από την ερχόμενη Κυριακή και τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο μετεωρολόγος και συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Στράτος Βουγιούκας σημείωσε πως ο συνδυασμός δύο προηγούμενων ημερών και του καιρού που προηγήθηκε, δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα και φαίνεται ότι θα έχουμε μεταβολή του καιρού από την Κυριακή των Βαΐων και κυρίως από την Μ. Δευτέρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Βουγιούκας, θα έχουμε ένα νότιο ρεύμα με κορύφωση το Σαββατοκύριακο, θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας αρκετά υψηλά και πάλι θα ξεπεράσει τους 26-27 βαθμούς ενώ ίσως δούμε τοπικά να ξεπερνούν τους 29-30 βαθμούς τοπικά, με μεταφορά σκόνης λιγότερη από την προηγούμενη φορά αλλά αρκετά ορατή. Η μεταβολή του καιρού είναι από την Μ. Δευτέρα με πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες και σε μεγάλο μέρος του νησιού βροχές και καταιγίδες κυρίως την Μ. Δευτέρα και την Μ. Τρίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Βουγιούκα, απέχουμε αρκετές ημέρες ακόμη από την Μεγάλη Εβδομάδα όμως φαίνεται ότι οι καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι την Μ. Τετάρτη ή την Μ. Πέμπτη και ο καιρός βελτιώνεται, η θερμοκρασία θα ανέβει όμως η εναλλαγή της εποχής είναι πολύ επικίνδυνη, αυτή την περίοδο. 

Κλείνοντας, ο κ. Βουγιούκας σημείωσε πως τοπικά ίσα που ξεπέρασε σήμερα τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα