Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Κρήτη: Στον ανακριτή ο προπονητής πολεμικών τεχνών που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητών του

Πρέπει να διαβάσετε

Απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου ο καθηγητής πολεμικών τεχνών, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων που δεν έχουν και έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη.

Ο 46χρονος προπονητής, γνωστός τόσο στον Λασίθι όσο και στο Ηράκλειο, όπου διατηρεί σχολές πολεμικών τεχνών, πέρασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Νεάπολης, όπου αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζουν επτά ανήλικα αγόρια και μια νεαρή κοπέλα, η οποία υποστηρίζει πως έζησε εφιαλτικές στιγμές δίπλα στον δάσκαλο όσο ακόμα ήταν ανήλικη.

Υπενθυμίζεται πως οι οκτώ μαθητές του προπονητή πολεμικών τεχνών μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και κατήγγειλαν πως ο προπονητής τους, μεταξύ άλλων, τους έβαζε να του κάνουν μασάζ ενώ αυτός, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, έβλεπε πορνό στο κινητό του.

Ο προπονητής από την πλευρά του υποστηρίζει πως οι καταγγελίες είναι «κατευθυνόμενες από ανταγωνιστές του», και αρνείται όσα του καταλογίζονται.

«Αισθάνομαι πραγματικά θλίψη για την έκταση που έχουν πάρει οι καταγγελίες σε βάρος του εντολέα μου. Θεωρώ ότι όλες οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες, ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα», δήλωσε στο Creta24, από το Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης ο δικηγόρος του 46χρονου, Βαγγέλης Στρατουδάκης.

«Το μεγαλύτερο μέρος των καταγγελλόντων αναφέρει ότι ήδη η συμπεριφορά του προπονητή δεν είναι αξιόποινη και δεν είχε κάποιον πονηρό χαρακτήρα. Με δεδομένο αυτό προκύπτει ότι για να καταθέτει κάποιος και να αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάτι το αξιόποινο, από κάπου υποκινείται. Σε κάθε περίπτωση η δικογραφία είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, όταν θα καταθέσει και θα ακουστεί και η πλευρά του προπονητή και καταθέσουν και άνθρωποι που έχουν να αναφέρουν την πραγματικότητα θα δούμε πως θα πάρει τελείως διαφορετική πορεία και τροπή η υπόθεση», συμπλήρωσε.

Aναφορικά με όσα τονίζουν τα παιδιά στις καταγγελίες τους για βίαιη και απαξιωτική συμπεριφορά από τον προπονητή ο κ. Στρατουδάκης ανέφερε: «Ο προπονητής είναι σίγουρα αυστηρός και είναι πειθαρχημένος αλλά μιλάμε για μια σχολή Tae Kwon Do. Σίγουρα όταν πάει κάποιος σε μια σχολή Tae Kwon Do και περιμένει να έχει κάποια αποτελέσματα και κάποια πρόοδο, μιλάμε ότι θα έχει μια πειθαρχία θα έχει μια σκληρή συμπεριφορά σε καμία όμως περίπτωση η συμπεριφορά του δεν συνιστά κάτι αξιόποινο, ούτε κάτι που ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας».

Οι υπάρχουσες καταγγελίες αφορούν πράξεις που σημειώθηκαν από το 2014 έως και το 2022, με τα όσα ανέφεραν οι μαθητές να σοκάρουν.

Διαβάστε εδώ όσα καταγγέλλουν οι μαθητές του προπονητή.

Για την υπόθεση μίλησε στο Creta24 και ο πατέρας ενός εκ των ανήλικων μαθητών.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα