Στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετρας, μεταφέρθηκαν οι 32 μετανάστες που διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης που ξεκίνησε μετά τη βύθιση του ιστιοφόρου, στο οποίο επέβαιναν 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Μιλώντας στο Creta24, o δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης ανέφερε πως τα 32 άτομα που έφτασαν στην περιοχή τα ξημερώματα της Παρασκευής, υπεβλήθησαν σε rapid test, όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο και έπειτα με λεωφορείο του δήμου, μεταφέρθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο, όπου φιλοξενούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαντζάκη, όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Εκκλησία, εθελοντικές ομάδες, τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και με τη βοήθεια του δήμου.

«Σε συνεργασία με το Λιμενάρχη προσπαθούμε να τους προσφέρουμε αυτά που χρειάζονται διότι μιλάμε για ανθρώπους που κινδύνευσαν να πνιγούν» μας ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Καλαντζάκης.  Μάλιστα, ο δήμαρχος Ιεράπετρας είχε επικοινωνία με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, για το εν λόγω θέμα.

«Προσπαθούμε να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί με τους ανθρώπους αυτούς, τους φιλοξενούμε αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση» επεσήμανε, ο κ. Καλαντζάκης.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, πως κάποιοι από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, με super puma στην Κάρπαθο.