Συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, για την διάσωση αλλοδαπών ανοιχτά του νησιού της Κρήτης.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, έχουν περισυλλεχθεί 36 μετανάστες από τους 45 που επέβαιναν στο σκάφος και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Οι 31 από αυτούς έφτασαν νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ιεράπετρα ενώ 5 μεταφέρθηκαν με super puma στην Κάρπαθο.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα, προκειμένου να βρεθούν και τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στο σκάφος.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, στην επιχείρηση πήραν μέρος τέσσερα πλοία και ένα ελικόπτερο Super Puma με τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν το έργο της διάσωσης καθώς έπνεαν άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στην περιοχή.

H ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό το βράδυ της Πέμπτης: 

«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 60 ν. μ. νοτιοανατολικά ν. Κρήτης υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε, για Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση με επιβαίνοντες μετανάστες, κατά δήλωσή τους, 45 άτομα. Μετά τον εντοπισμό του από παραπλέον πλοίο, το οποίο είχε προσεγγίσει πλησίον του Ι/Φ προς συνδρομή, ο Πλοίαρχος αυτού ανέφερε ότι το Ι/Φ σκάφος άρχισε να βυθίζεται και ξεκίνησε την επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων του από τη θάλασσα.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και πέντε παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο σπεύδουν ένα Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 36 αλλοδαποί. Η επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, λαμβάνει χώρα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούν άνεμοι εντάσεως 7 BF».

Με πληροφορίες και από: ertnews.gr