Κρήτη: Πνιγόταν με ένα κομμάτι μήλο και την έσωσε αστυνομικός – Συγκλονίζει η περιγραφή του

Ως… «από μηχανής Θεός» έδρασε ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, ο οποίος έσωσε μια γυναίκα από πνιγμό ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας.

Μιλώντας στο Creta24, ο κ. Δημήτρης εξήγησε πως όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, στα Χανιά.

«Εκεί που περνούσα με το αυτοκίνητο μου, πλησίον του Αστυνομικού Μεγάρου, κάποια στιγμή ελάττωσα ταχύτητα γιατί έφτανα στο φανάρι αλλά και γιατί ο δρόμος, είναι λίγο στενός» σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας, πως ξαφνικά είδε 2 – 3 άτομα να πετάγονται μπροστά από το αυτοκίνητο του, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

«Μπροστά ήταν μια κυρία, που ήταν σκυμμένη και λίγο φοβισμένη. Κάποιοι φώναζαν «βοήθεια, πεθαίνει, έμφραγμα, δεν αναπνέει». Σταμάτησα αμέσως, γιατί το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τίποτα. Αν κάνεις κάτι μπορείς να σώσεις μια ζωή, αυτό έπραξα, τίποτα παραπάνω από το καθήκον μου» μας ανέφερε ο κ. Δημήτρης.

Αμέσως, ο κ. Δημήτρης ακινητοποίησε το όχημα του στην άκρη του δρόμου και κατέβηκε προκειμένου να βοηθήσει την κυρία που πνιγόταν, με ένα κομμάτι μήλου. «Διαπίστωσα πως δεν ήταν έμφραγμα, υπήρχε όμως επικινδυνότητα στην κατάσταση αφού ήταν πνιγμονή. Πήγα να της μιλήσω, όμως η ίδια δεν μπορούσε να μιλήσει, με το ζόρι ανέπνεε και κρατούσε το λαιμό της. Προσπάθησα να τη ρωτήσω αν ήταν καλά αλλά δεν μπορούσε να απαντήσει».

Μάλιστα, ο κ. Δημήτρης ρώτησε την γυναίκα αν έχει φάει κάτι, με εκείνη να του απαντάει γνέφοντας και άμεσα δήλωσε ότι ο ίδιος γνωρίζει από πρώτες βοήθειες. «Στην αρχή μπήκε μπροστά ένας άλλος κύριος, όμως δεν πραγματοποιήθηκε κάποια επιτυχής ενέργεια. Ανέφερα ξανά ότι είμαι γνώστης πρώτων βοηθειών σε μια κυρία. Επειδή είχαν γίνει τα χτυπήματα στην πλάτη, έκλεισα το σώμα της και έγειρα τον κορμό της μπροστά όπως προβλέπεται με την λαβή, πίσω από το σώμα της. Άσκησα πίεση, δεν τα κατάφερα με την πρώτη κίνηση και αμέσως προσπάθησα ξανά με δεύτερο χειρισμό. Είχε αποφραχθεί ο αεραγωγός, όταν επιβεβαίωσα με το κοίταγμα, είχε βγει ένα κομμάτι μήλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι το πρώτο ανάλογο περιστατικό που συναντά στη ζωή του, σαν αστυνομικός αλλά και σαν εθελοντής, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της διάσωσης και των πρώτων βοηθειών. «Είμαι και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, βοηθώ όπως μπορώ, όπως έχω εκπαιδευτεί να κάνω από την υπηρεσία μας και τον Ε.Ε.Σ.».  

Κλείνοντας, ο κ. Δημήτρης εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών, αφού όπως τόνισε ένα μήλο μπορεί να αποβεί μοιραίο. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα, για να εκπαιδευτεί ο κόσμος στις πρώτες βοήθειες, λέγοντας πως ακόμη και στην καθημερινότητα του κάποιος, μπορεί να βοηθήσει ώστε να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα