Κρήτη: Οι δραματικές στιγμές αναζήτησης της 45χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο από την πτώση βράχου

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αγία Φωτιά, όπου βράχος αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει κτίριο και μια 45χρονη γυναίκα να βρει τραγικό θάνατο.

Στα συντρίμμια των ενοικιαζόμενων δωματίων που κατέρρευσαν από την κατολίσθηση εγκλωβίστηκε μια οικογένεια από την Σλοβακία, η οποία μάλιστα σήμερα θα αναχωρούσε από την Κρήτη μετά από διακοπές στο νησί.

Ο 51χρονος πατέρας και το 9χρονο αγόρι ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες σε καλή κατάσταση και η επιχείρηση συνεχίστηκε με την αναζήτηση της 45χρονης. Μάλιστα οι πυροσβέστες επί 4 ώρες αναζητούσαν την γυναίκα μέσα στα συντρίμμια, η οποία τελικά εντοπίστηκε νεκρή.

«Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε κανείς να το προβλέψει»

«Είμαστε σοκαρισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο βράχος που αποκολλήθηκε και έπεσε σε συγκρότημα περίπου 15 ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, προκάλεσε καταστροφές σε δυο διαμερίσματα και τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

«Στην περιοχή κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες επισκέπτες και είναι από τις δημοφιλέστερες στον τόπο μας. Μέχρι και σήμερα τέλη Οκτώβρη έχει επισκεψιμότητα και αυτό που συνέβη έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη» πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης που ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει ένας βράχος που συχνά ακούγεται ότι είναι επικίνδυνος «όμως το περιστατικό δεν σημειώθηκε σε αυτό το σημείο. Εκεί που έγινε η αποκόλληση του βράχου, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε επικινδυνότητας» τόνισε ο κ. Βαρδάκης που από κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε, θα αναχωρούσε σήμερα με την οικογένεια της, ολοκληρώνοντας τις διακοπές της.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα