Το πρώτο κοινωνικό πλυντήριο το οποίο θα εξυπηρετεί ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού άνοιξε τις πύλες του στα Χανιά. Πρόκειται για μία πρότυπη δομή που δημιουργήθηκε για να καλύψει ανάγκες πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει ακόμη και βασικές ανάγκες.

«Οραματιστήκαμε τη δημιουργία του δημοτικού κοινωνικού πλυντηρίου. Με τη βοήθεια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προχωρήσαμε στην υλοποίηση του σχεδίου. Δεν εξυπηρετεί ανάγκες μόνο για στέγνωμα και πλύσιμο ρούχων», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η αντιδήμαρχος Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη.

Το δημοτικό κοινωνικό πλυντήριο στεγάζεται στο κέντρο της πόλης, σε ένα σύγχρονο χώρο ειδικά μελετημένο για τις υπηρεσίες του δήμου, και η δημιουργία του έγινε πράξη με χρηματοδότηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, την συνδρομή επιχειρηματιών της πόλης, αλλά και με ίδιους πόρους του δήμου.

«Η ιδέα για την λειτουργία της δομής «γεννήθηκε» πριν από 10 μήνες. Με την δημιουργία του κοινωνικού πλυντηρίου καλύπτεται ένα κενό που υπήρχε στο δίκτυο κοινωνικής φροντίδας του δήμου Χανίων», πρόσθεσε η κ.Ζερβουδάκη.
To δημοτικό κοινωνικό πλυντήριο λειτουργεί σε καθημερινή βάση από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.