Κρήτη: Έρχεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές

Ο χειμώνας κάνει την εμφάνισή του στην Κρήτη, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις και φαίνεται να διαρκεί τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη, από σήμερα Τρίτη και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης, θα εκδηλώνονται γενικευμένες βροχές.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, στους ορεινούς όγκους και συγκεκριμένα από το υψόμετρο περίπου των 1.400 -1.500 μ. κι υψηλότερα θα έχουμε αρκετές χιονοπτώσεις.

Η Πέμπτη φαίνεται να εξελίσσεται σε μοναδική μέρα χωρίς φαινόμενα για την Κρήτη, με μια πρόσκαιρη στροφή των ανέμων σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, οι οποίοι θα ανεβάσουν για λίγο τη θερμοκρασία κυρίως στη μέγιστη τιμή της.

Όμως από την Παρασκευή, φαίνεται ότι θα έχουμε μια ψυχρή εισβολή η οποία θα ρίξει τη θερμοκρασία τουλάχιστον κατά 10 βαθμούς από τα σημερινά επίπεδα, με χιονοπτώσεις ακόμη και ημιορεινού χαρακτήρα.

Δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο, αλλά κυρίως την Κυριακή φαίνεται να χιονίζει σε υψόμετρο από τα 450 μ. και ψηλότερα, με αρκετό κρύο κι ενισχυμένους θυελλώδεις βόρειο-βορειοδυτικούς ανέμους.

«Η τάση κι όχι η πρόγνωση του καιρού, δείχνει από την Παρασκευή και μετά να εκδηλώνονται αρκετά κι έντονα φαινόμενα. Μάλλον η Κυριακή φαίνεται να είναι η μέρα με τα πιο έντονα φαινόμενα σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακατσάνης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα