Κρήτη: Έκαναν έξωση σε οικογένεια λόγω «κόκκινων δανείων»

Τα κόκκινα δάνεια «χτυπούν» και τους ανθρώπους του αγροκτηνοτροφικού τομέα που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που προκαλεί η ακρίβεια της καθημερινότητας.
Μάλιστα, σε χωριό της Κρήτης προχώρησαν σε πλειστηριασμό και έξωση μιας οικογένειας που όμως επέστρεψε σπίτι της μιας και ολόκληρο το χωριό μπήκε μπροστά εμποδίζοντας την εκτέλεση της απόφασης, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου Γιώργος Τζουλιαδάκης.
«Σε γειτονικό χωριό από το δικό μου, σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό και μάλιστα, είχαν το θράσος και έβγαλαν έξω τους ενοίκους και έβαλαν σεκιούριτι να φυλάσσουν το σπίτι, για να μην μπουν ξανά μέσα. Βέβαια μετά από μια ημέρα ξεσηκώθηκε όλο το χωριό και πήγε ξανά η οικογένεια πίσω» τόνισε ο κ. Τζουλιαδάκης.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούν την πολιτεία να πάρει θέση για τέτοιου είδους ζητήματα.
«Είναι αδιανόητο η αγροτική γη, να φεύγει με αυτόν τον τρόπο και να πηγαίνει σε ξένα χέρια» προσθέτει ο ίδιος.
Οι αγρότες καταθέτουν τις προτάσεις τους σε σχέση με τα δάνεια, επισημαίνοντας ότι αν η πολιτεία προχωρήσει σε πλειστηριασμούς και εξώσεις θα προκληθούν κοινωνικές αναταραχές, καθώς επίσης αυτό θα συμπαρασύρει την αλυσίδα παραγωγής και διατροφής που κινείται από τον αγροκτηνοτροφικό κλάδο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα